מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


אבל היינו גם רעבים, וכן לתחלנו לעיין ארוכות בתפריט של "אויאמה", מכיון שהוא תמיד עשיר. ואולי הוא אפילו עשיר מדי, כי תהליך בחירת המנות קשה ולרוב אנו מוצאים את עצמנו מתמודדים ארוכות עם דילמה קשה. הפעם פתחנו את הסעודה ב-4 יחידות קריספי שומשום ו-8 יחידות 'קשת'. הקשת, למרות העיצוב המקסים והגלגול כהלכה, הכילה שילוב די בנאלי של מלפפון, גזר ואבוקדו עטוף בסלמון, דניס, טונה ואבוקדו. מנה שאפשר בקלות למצוא כיום בישראל של 2011 בכל קייטרינג של אולם אירועים ממוצע. בקומבינציות הגדולות יותר והיקרות יותר של "אויאמה", לעומת זאת, אפשר ומומלץ עד מאוד להזמין מנות סושי מעניינות ויצירתיות הרבה יותר, והן בהחלט מתאימות למי שסושי הוא מטרת ביקורו העיקרית.

דוגמה טובה לכך היא באמת מנת הקריספי שומשום, שנכללו בה סלמון, דניס, טונה ושיאטקי עטופים בשומשום חם. מנה שלמרות שגם היא רחוקה מלהיות חדשנית בנוף הסושיות המקומי, הייתה פריכה טרייה ומהנה הרבה יותר. עוד דוגמא שאני זוכרת לטובה היא הקדאיף רול – 8 יחידות בציפוי קדאיף, עם סלמון בטמפורה, אבוקדו, מנגו וגבינת עיזים – שהייתה פשוט מעדן!

למרות שבן זוגי רחוק מלהתלבש, להתנהג או להריח כמו גבר איטלקי, משום מה הוא נוהג להזמין, מכל תפריט שמציע זאת, מנת ריזוטו. יהיה המטבח אשר יהיה. הפעם הדייסה שלו הייתה ברוטב שמנת, קוקוס וציר בקר עם שרימפס ונתחי פילה בקר, מנה שלעניות מומחיותו הריזוטואית הייתה לא פחות ממשובחת. אני לעומתו, מתוקף היותי הרפתקנית ובעלת חיך ברזל, הזמנתי 'ספייסי נודלס' – מנת אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי עוף, שרימפס, בשר לבן, ירקות וצ'ילי חריף שהיה פיקנטי, בשרני ורירי, והוגש בקערה שהייתי רוצה להציע לאורחים בליל כלולותיי. לקינוח חלקנו את המנה המפורסמת של המקום – רול מסקרפונה. זהו למעשה סושי מתוק, עשוי קרפ שוקולד במילוי קרם מסקרפונה, המוגש עם מטבלי שוקולד ווניל. חוויה.
מאת: מערכת ROL
באתי בשביל הסושי, נשארתי בגלל הדרינק
מסעדת "אויאמה" ממוקמת במתחם יכין בפתח-תקווה, והיא בהחלט מהווה מקום המועדף בילוי. גם מסעדה אסיאתית נפלאה, וגם מקום שתמיד נהנים בו
מסעדה: אויאמה
כשרונן ואלון מלינגר פתחו את דלתות "אויאמה" לראשונה, במתחם יכין שבפתח-תקווה, נחשבו השניים לחלוצים של ממש בקולינאריה הגוש-דנית המנומנמת. כיום, חמש שנים לאחר מכן, אפשר למנות בין מסעדות פתח-תקווה גם את רשת 'בליקר בייקרי', 'ספגטים', 'ג'פניקה', 'ריבר', 'בורגוס' ו'בלאק'. אין ספק שהצמד, אם בשוגג ואם במכוון, הצליח לראות את הנולד ומהווה חלק מרכזי בהתפתחות תרבות הבילוי והקולינאריה של האזור.

אך אל תתנו להתנשאות הפרובינציאלית שלי לעשות עליכם רושם מוטעה. לא רק בסטנדרטים פתח-תקוואים עומדת "אויאמה" בכבוד, ולא רק במטבח. עיצוב החלל, אסתטיקת הכלים וצורת הגשת המנות – כולם חלק בלתי נפרד מהאני מאמין של המקום, שגורם לנו לחזור ולבקר בו תכופות וליהנות מאוד בכל פעם מחדש. אבל כבר בערך חודשיים לא הגענו אליה, בגלל נסיבות שונות, והחלטנו שהגיע הזמן לשוב.

נכון שמדובר במקום שבהגדרתו הוא מסעדה, אבל חשוב שתדעו שב"אויאמה" מגישים גם אלכוהול שווה. איזה? במקום יש היצע בירות מכל רחבי הגלובוס, וכמובן גם מהמזרח הרחוק, ששווה לכם לתת עליו את הדעת. יש ווינשטפן ופרנסיס קאנר מגרמניה; סטלה ולה שוף מבלגיה; טובורג מדנמרק; סינגה מתאילנד; קירין, הסאיי וסאפורו מיפן; ותנו צ'אנס גם ללינדמנס דובדבן, תפוח ו/או אפרסק, המגיעות גם הן מבלגיה. בירה לינדמנס היא בירת למביק מסורתית, בתוספת מיץ טבעי של פירות טריים. היא אפריטיפית וקלילה באופייה, ומיוצרת בשיטה מסורתית של הוספת פירות שלמים אל חביות הבירה בזמן התסיסה, ליצירת תסיסה נוספת והוספת טעמים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על