מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


פטפטנו לנו והשיחה הלכה והפכה, ככל שהשבענו את רעבוננו, למשהו קולח, מעניין ומדליק. אוף נו תפסתם אותי – צודקים! זה היה פירסט דייט. הכרנו בפקולטה ועכשיו אנחנו מנסים לראות מה יצא מזה והנה ה"מידבר", עם הברמן המתוק והאטמוספרה הנעימה, מהווה עבורנו תפאורה למשהו שנרקם בינינו לאט אבל בטוח. נדמה לי...

עכשיו הוא אמר שאפילו שהוא כבר די שבע נורא בא לו עוד איזה נשנוש, ושאל אם אפשר להזמין אותי לקוקטיל. האלכוהול כבר קצת השפיע עליי אז סירבתי בעדינות, מה שגרם לו להזמין לעצמו בלק לייבל ולי מיץ תפוזים מרענן. איזה חמוד הוא! לא?

עיינו ביחד בתפריט. הוא חיבק אותי כדי שאראה טוב יותר ואעזור לו לבחור. היו שם המון הצעות קורצות, כמו סלטים שווים ומידבורגרים מפתים, אבל אנחנו צמצמנו והתלבטנו בין פסטה לבין מוקפץ. למרות התיאורים המשגעים של הפסטות, נכבשנו בסוף בקסמה של המנה שנקראת "צ'יינה טאון" (זה גם סרט ששנינו אוהבים מסתבר). כשהיא הגיעה התנפלנו עליה שנינו ולרגע הרגשתי כמו ליידי ויחפן המצוירים והמקסימים כשהם אוכלים יחד את קערת האטריות. רומנטי. דליתי מתוך הקערה העמוקה שלל הפתעות שאני ממש אוהבת כמו: גזר, בצל סגול, פלפל אדום ורצועות חזה עוף. מעל פוזרו בנדיבות שבבי קראנץ' בטטה ובוטנים, והכל שחה לו ברוטב חלב קוקוס וחמאת בוטנים שהיה מעלף. התלקקנו.

"תרצי קינוח?" הוא שאל בנדיבות. היה לי קצת מביך, אבל מצד שני הכל היה כל כך טעים שהתבאסתי לא לנסות גם משהו מהמתוקים, אז הנהנתי בצניעות. הוא התלהב ואמר: "יש פה משהו שתמותי עליו", כאילו הוא כבר מכיר אותי שנים, והזמין לשנינו מנה שנקראת 'לבבות קרמבו' שפשוט כל תיאור יהרוס. זאת הייתה מנה מתוקה חלומית. בכלל, הכל היה מתוק וחלומי.

יצאנו מה"מידבר" מתנדנדים ומחובקים. לא שיערתי לי שאני יכולה כל כך ליהנות כל כך קרוב לבית. ליד הפתח של הבניין בו אני שוכרת דירה הוא עצר. הצמיד אותי אליו. נישק אותי ארוכות. ואז הוא אמר: "תמר, רוצה להיפגש שוב וללכת ל"מידבר" מחר?" אח. איזה עולם מאושר.
מאת: תמר לב-ארי
הנווה של המדבר
בר- מסעדה "מידבר" הבאר-שבעי מהווה מקום בילוי אטרקטיבי לתושבי כל אזור הדרום. תמצאו בו אלכוהול שווה, אוכל מצוין ומחירים משתלמים ומתחשבים. אל תבלו את הערב בלעדיו
Midbar – מידבר – כשמו כן הוא – בר-מסעדה שמצא את מקום משכנו במרכז באר-שבע, בלב הנגב. קל להגיע אליו והוא נמצא בסמוך לאוניברסיטה, וקורץ לסטודנטים, ולקהל חובב הבילויים לבוא וליהנות בו מכל טוב. המקום הוא אחיה הצעיר והמוצלח של ה-"רוזה" (הבאר-שבעית גם היא), וגם הוא כמותה מספק מענה לצמאי ורעבי העיר, ולמי שחשוב לו ליהנות כשהוא יוצא.

לבעלי ה"מידבר" יש קונספט שבעקרו מנסה לגרום לבילוי ב"מידבר" להיות אפשרי ולא יקר. התפריט מחולק באופן חכם לגמרי ל-5 קטגוריות של מחיר: מנות ב-10 ₪,15 ₪, 20 ₪, 25 ₪, 30 ₪, ו-55 ₪. זהו. זה הכי יקר שתשלמו. אבל אני מבטיחה לכם שאפשר לקבל המון גם בסכומים ממש צנועים, וזה אחד מקסמי ה"מידבר". אנחנו תמיד יכולים לבוא אליו לבילוי שיאפשר שתייה ואוכל ולא לצאת עם חורים בארנק.
הגענו ל"מידבר" בשעת ערב לא מאוד מאוחרת (המקום פתוח בכל יום מהשעה 11 בבוקר ועד לשעה 1 בלילה בקירוב). המקום לא היה מפוצץ אמנם, אבל בהחלט כבר החלה להשתלט עליו אווירה של בר סטודנטים שוקק ונעים. מוזיקת ג'אז רכה התנגנה ברמקולים והתאורה העדינה שפכה על הכל צבעים נכונים ועשתה כבר חשק להתמקם.

ב"מידבר" אפשר לשבת לצד שולחנות נוחים, בפנים המקום או מחוצה לו, אבל אנחנו בחרנו את הבר, שקרץ לנו עם צבעו הייחודי ובקבוקי המשקה היפים המסודרים על מדפיו. בכלל, המקום מעוצב בקווים נקיים ובטוב-טעם שממש מצאו לי חן. ראיתי שם גם אנשים שיושבים לבדם עם לפטופ, והסתבר שיש בכל הבר חיבור אלחוטי חינמי (יופי, אני אבוא לכאן להכין עבודות כשימאס לי להיות בבית).

התחלנו עם מרטיני ביאנקו עם קרח ולימון לשנינו. היינו חייבים קצת אלכוהול לשטוף את היום הזה. עשינו "לחיים" קטן ועיינו בתפריט – היינו רעבים מאוד! התפריט של ה"מידבר" מתאפיין בגיוון מגניב, ואפילו המנות עצמן מציגות מטבח ייחודי (פיוז'ן קוראים לזה בת"א, אבל כאן קוראים לזה פשוט "טעים"). במטבח של ה"מידבר" מבשלים מכל הלב, וניכר במנות שיוצאות מהמטבח שהן מושקעות. הסגנון, כמו שכבר ציינו, משלב מנות אסייתיות-יפניות עם מנות בסגנון איטלקי.

אז מה הזמנו? פתחנו עם נשנוש. צ'יפס, שהתאים לנו בול לצד הבירות שהזמנו – הוא הגיע צ'יק צ'ק, חם ופריך ומדויק. יאמי! הבחור שאיתי רצה להמשיך בסושי. סבבה. הוא הזמין לו – קליפורניה רול: גבינת עיזים, מלפפון, בצל וסלמון עטופים בשומשום שחור – ואמר שהוא אלוהי. אני לא בעניין, אבל ממש לא הייתה לי בעיה לבחור לי מנה שמתאימה בול עבורי: חציל בלאדי אפוי בתנור, שנחת על שולחננו ריחני ומופלא והגיע עם טחינה לבנה ורוטב סלסה. זה היה מושלם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על