מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


חוץ מאלכוהול, הרבה אלכוהול, יש ב"מיה" גם מטבח, שעליו מנצח השף אלעד מרציאנו (שברזומה שלו מופיעה "פיני בחצר" הידועה). התפריט עדיין בהרצה, אך כבר עכשיו הוא מפתה. אנחנו דגמנו סלט בטטה וכרובית המוגש עם קונפי שום, שהיה פשוט טעים, צ'וריסו – נקניקיות חריפות המוגשות על מצע של חסה, וקבבוני הבית על טחינה. המנות הבשריות סיפקו הוכחה נוספת למשוואה המנצחת: בשר משובח שמטופל באהבה מניב מנה מצוינת. לקינוח התפנקנו בסופלה שוקולד, שהוגש יחד עם כדורי גלידה בטעמי פירות שונים ומגוונים.

"מיה", על אף היותה חדשה יחסית בנוף הירושלמי, שוקקת חיים. אורחיה נהנים לא רק משפע מסחרר של אלכוהול משובח ומשירות מלבב אלא גם ממשחקי חשיבה המפוזרים על השולחנות ומסרטים המוקרנים בה. מדי יום רביעי מתקיימות במקום הופעות חיות, וכך התמזל מזלנו לצפות באוהד עילם, הסולן המוכשר של להקת MISSFLAG. בימי שישי בצהריים תוכלו לפזז בזכות די.ג'יי משמח המגנן ברחבה שמחוץ לבר.
מאת: כרמית צברי
מאמא מיה
לפעמים גם בר חדש תופס מיד עמדה של כבוד בין מקומות הבילוי הפופולאריים – כך הוא ה"מיה", בר תוסס שרק יצא לדרך אבל כבר מסתמן כמקום אולטימטיבי ופשוט נהדר.
מסעדה: מיה בר
ברחוב הלל, מעוז הבילויים המפורסם של מרכז ירושלים, שוכן בר חדש ומדליק שאליו נוהרים צעירים רבים, אוהבי השתייה המשובחת, המוסיקה הטובה ומה לא. שלושה גברברים: גיא, אלרואי ודרור, חברו יחדיו לאחר שצברו ניסיון רב בעבודה בברים בארץ ובחו"ל. כל אחד הגיע עם הרקע המיוחד שלו, וכך נולד "מיה" – בר שסגנונו מתאפיין בהזמנה והזדמנות, שמתמזגים לערבים של הרפתקת אלכוהול מרתקת.

המם של "מיה" נהגית בחיריק, שכן הבר נקרא על שמה של מיה וואלאס, הדמות הבלתי נשכחת מ"ספרות זולה". ציפור קטנה לחשה לי כי הרעיון מאחורי השם הינו שיש שני ערכים המניעים את "מיה": מקצועיות וביתיות. הבר אמנם שכונתי, אך בה בעת נהנים אורחיו לא רק מאווירה פמיליארית אלא גם משירות איכותי להפליא. גם מגוון מרשים ביותר של משקאות אלכוהוליים, בעצם כמעט כל דרינק שתרצו, וגם שירות מקצועי, קשוב ומבין. הברמנים של "מיה" הם לא סטודנטים נטולי קואורדינציה שהפילו כמה מגשים ועל כן עברו הסבה ממלצרות אל מאחורי הבר, וגם לא כאלה שפותחים את חוברת המתכונים כדי להיזכר איך מכינים קפיריניה, אלא מומחים של ממש, כאלה שכבר שתו הכל מהכל ומסוגלים גם בחמש לפנות בוקר להבדיל בין קליינליש 14 לגלנמורנג'י 10. לא בכדי מתקיימות במקום סדנאות יין ואלכוהול בחדר הדרכות מושקע במיוחד.

התיישבנו, חברתי רחלי שהיא גם שכנתי, ואני, ונהנינו – היא מבלהייבן (בירה סקוטית מעולה), ואני מ"פיץ' ביר" הלא היא בירה בטעם אפרסק. למען האמת, החושים שלנו התערפלו רק מלקרוא את תפריט האלכוהול העשיר ומלא המותגים הייחודיים: הוגרדן, סן ברנדוס טריפל 330, שימאיי אדומה, שימאיי כחולה, שימאיי טריפל, פרומבואז, סן ברנדוס אבט 12 – וזה רק באגף הבירות (או, ליתר דיוק, חלק קטן מאגף הבירות...). עוד תיהנו ב"מיה" מיינות תוצרת היקבים המובילים בארץ ובעולם, עשרות סוגי וויסקי (גלנליבט 18, רויאל לוכנאגר 12, דיוארס, בושמילס, לגבולין 16, ג'וני ווקר ירוק, לפרויג 10, ועוד ועוד), שלל אניסים, ליקרים, קוניאקים, וורמוטים ו-וודקות. ואל חשש: אם המבחר העצום יבלבל אתכם עד כדי אבדן יכולת ההחלטה (כפי שקרה לנו) – הברמנים המעולים של "מיה" יקשיבו לכם, יחייכו אליכם ויתאימו עבורכם את המשקה הנכון בזמן הנכון.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על