מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


עכשיו הגיע הזמן לממש את מטרת בואנו העיקרית (מלבד המפגש החברי כמובן): לאכול ולשתות טוב. היינו מאוד רעבים, והחלטנו לנסות לטעום מכל מגוון הטאפאסים שהמקום מציע. החלוקה בתפריט נעשית לשלושה מרכיבים מרכזיים: בשר, ים (דגים) וצמחוני (גבינות). הרעב והעניין הרב שגילינו באוכל גרם לנו לנסות את כולם.

מתפריט הבשר דגמנו את מחול הסינטה – נתחוני סינטה מוקפצים עם אליו אוליו, בצל, שום וקצח. הסינטה הייתה עשויה מצוין, רכה ובאופן כללי נהדרת. ניסינו גם את קרפצ'יו הבקר, המוגש עם גבינת רוקפור מגורדת, בצל, שמן זית ושום. מנה שמבחינתי קשה מאוד לפספס איתה, וגם פה לא ממש נרשמה אכזבה. מהתחום הימי לקחנו רק את הגרבלקס – חתיכות סלמון נאות, שהיו מפוזרות במעגל סביב נתח עסיסי של שמנת עם קצח ובצל סגול. מנה יפהפה לעין ולחיך, שבעיקר גרמה ל-צ' אנחת אכזבה על כך שאינו אוכל דגים. מהחלק הצמחוני דגמנו את הניוקי סלק – מנה קטנה אך מתוקה של בלילת ניוקי עם סלק וקשקבל שמגורדת מעל, לצד פרוסות דקות של מלפפון ירוק; קממבר רומריו – שלוש פרוסות ברוסקטה עם קממבר, פלפל קלוי ועירית – שילוב מעניין ומוצלח של טעמים וסגנון הגשה; ופלטת גבינות גדולה, שהורכבה מגבינות איכותיות, שללא ספק נבחרות בקפידה ויוצרות תחושת דה ז'ה וו לימי פריז העליזים. היו שם רוקפור, קממבר, תום, פרומז' וקשקבל. נהדר.

את האוכל הצבעוני הזה (אני מרייר בזמן כתיבת ההתרשמות) ליווינו בכוס קאווה יבשה לצד בירת גולדסטאר. עוד זכינו לפינוק של כוס לימונצ'לו איכותי, שמוכן על ידי אמו של אחד מאנשי צוות ה"מתושלח" (מתכון סודי וייחודי למקום). לקינוח התענגנו על 'סבתא רוזטה' - מקפא שקדים עם אספרסו, שלמרות אזהרות המלצרית שמדובר בקינוח מיוחד שלא תמיד מתחברים אליו התברר כבחירה נכונה, לצד מוס שוקולד עם חלווה שהכיל כמות יפה של שוקולד בשרני, שנבחר כדי לצמצם את טעות הדגימה במקרה שהסבתא תאכזב (מה שכאמור לא קרה).

בין לבין צ' ואנוכי הספקנו גם להחליף חוויות, לצמצם פערים ובעיקר ליהנות. כי הרי זאת המטרה העיקרית שלשמה הוקם המקום – להעניק חוויה מהנה ובלתי נשכחת למי שיודע לטרוף את החיים. תבואו גם. כיף ב"מתושלח".
מאת: גלעד אנגלברג
כה אמר מתושלח
את הטאפס בר "מתושלח" תמצאו ברחוב הולנדי בלב שכונת פלורנטין! המקום המקסים משמש גם כבית יין ואוכל בו תוכלו להעביר מספר שעות של פאן טהור ומהנה על טהרת השתייה והמזון האיכותיים
מסעדה: מתושלח
ערב שלישי, ככה סתם באמצע השבוע החלטתי לצ'פר את צ' בבילוי איכותי. צ' הוא חבר טוב שאני מאוד אוהב, אבל לצערי לא כל כך יוצא לנו להיפגש. כל אחד עסוק בענייני היומיום ו-צ' הנשוי עם ילד קטן מוצא את עצמו מתזז בין העבודה התובענית לטיפול היומיומי במשפחה. לא משהו חריג; שגרה רגילה. תמיד אנחנו מתכננים להיפגש אבל צץ משהו, ואחד מאתנו מבטל.

אז באותו ערב שלישי כשצלצלתי אליו ומצאתי אותו בדיוק חוזר מקניות בסופר עם האישה והקטן אמרתי לו שהערב אני מזמין אותו בספונטניות לבילוי ב"מתושלח", בית יין ואוכל בלבה של שכונת פלורנטין. הבהרתי לו שאין מצב להברזה. צ', שעוד היה מבולבל מהקניות והשגרה, חזר אליי לאחר מספר דקות, כשהפס המיוחל הגיע מאשתו, וציין שהוא כבר יוצא לדרך ואוסף אותי. ידעתי שההזמנה שלי תהיה מפתה מידי מכדי לסרב לה. ככה מצאנו את עצמנו מהר מאוד בפתחו של "מתושלח".

המלצרית החמודה שקיבלה את פנינו ידעה להסביר כי שורשיו של שם המקום נטועים בתנ"ך, אצל סבו של נח שנהנה מחיים ארוכים במיוחד (969 שנים!). עוד "מתושלח" שזכה לאריכות ימים הוא עץ מפורסם, הגדל בקליפורניה ביער עצי אורן מהוותיקים בעולם, ופירוש נוסף לשם הוא בקבוק השקול בגודלו ל-8 בקבוקי יין, שנפחו הוא 6 ליטר.

כשאני נכנס למקום שלא הייתי בו בעבר אני נוהג ללקט פרטים רבים ככל האפשר. סקרנות טבעית ובריאה. לאחר בירור נוסף עם המלצרית והצוות האדיב במקום למדנו כי "מתושלח" מתהדר ב-150 סוגי יין(!) ותפריט מיוחד, המשתנה מדי יום וכולל גבינות עשירות ובשרים איכותיים. המקום בנוי משני חדרים: באחד 50 מקומות ישיבה, והשני מיועד לאירועים אינטימיים של עד 25 איש, ובו גם נמכרים כל המעדנים שמציע "מתושלח".

ההתרשמות הראשונית שלנו מ"מתושלח", עוד לפני שהספקנו לחוות טעימה כלשהי, הייתה מהאווירה הנהדרת ששררה במקום. אור מעומעם ומפתה, אבל כזה שמאפשר לראות היטב את יושבי המקום, מוזיקה מרגיעה ונעימה, שנבחרת בקפידה על-ידי הצוות, ובאופן כללי נוצרה אצלנו תחושה של רוגע משולבת עם שמחה וסקרנות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על