מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


בירה בחבית מצריכה טיפול מיוחד ותחזוקה צמודה – עד פתיחתה ומפתיחתה של החבית. בירה מחזיקה אחרי פתיחת חבית בין 3 ל-5 ימים, בהתאם לסוג. ברגע שפותחים את החבית במרתף של "פראג הקטנה", שמים עליה מדבקה עם תאריך ושעה מדויקת של רגע הפתיחה, כדי שלא תעמוד פתוחה יותר מהזמן המותר בדיוק. על עניין זה לא מתפשרים – גם אם צריך לזרוק בשל כך בסוף חצי חבית ויש הפסד כספי - כי גם אם שתיינים חובבים (ובהם חלק מהלקוחות) לא ירגישו מיד בהבדל, יש משהו בטריות הבירה, בטעם, במרקם, בצבע ובאיכות הכוללת – שעושה את ההבדל בין בירה איכותית מתוחזקת היטב, ובין כזו שלא. ומעבר לכך, זה פשוט היחס אותו בירה טובה צריכה לקבל במקומות עם תרבות בירה אמיתית, בה מכבדים את הבירה ואת הלקוחות ששותים אותה.

חביות הבירה מאוחסנות סגורות, במיזוג ובחושך מוחלט, בטמפרטורה מדויקת של בין 18 ל-20 מעלות (18 מעלות זה אידיאלי עבור חביות בירה). אם לא מקפידים על התנאים הללו, ייווצרו בקטריות עוד בשלב האחסון – שלא לדבר על החבית אחרי פתיחתה – והדבר יבוא לידי ביטוי בטעם, בצבע ובאיכות הכללית שיורדת. גם מערכת מזיגת הבירה, הברזים כולם, צינור הבירה – הכול דורש תחזוקה, ניקוי וחידוש. ובזכות הטיפול המוקפד הזה, הלקוחות זוכים להרגיש את חוויית הבירה האולטימטיבית!

בצהריים באים לפאב עובדים מבתי העסק וחברות ההיי-טק הרבות שבאזור התעשייה של הרצליה פיתוח, כדי ליהנות מעסקית משתלמת עם בירה טובה לצידה, ובערב באים לקוחות מכל הסוגים בשביל חוויה תרבותית ייחודית או סתם בשביל הכיף. למסעדה רחבה חיצונית תחומה בצמחייה, בה ניתן לשבת, לעשן וליהנות מהרוח הטובה עם צלחת גדושה וכוס מלאה. הבר רחב הידיים שבתוך הפאב הוא בר שתייה וגם אכילה, ותוכלו להזמין אליו (או לאחד השולחנות בפנים או בחוץ) מנה צ'כית עסיסית ומשביעה מתפריט האוכל העשיר.

התפריט של "פראג הקטנה" מבוסס על אוכל צ'כי מקורי, מסורתי ואותנטי. מהמנות הראשונות שמציע התפריט ועד הבשריות, המיוחדות והמסורתיות – האוכל של פראג הקטנה מביא אל הסועדים את הטעם המדויק של האוכל הצ'כי האמיתי: עסיסי, דשן וייחודי, אוכל ביתי משביע שכיף לאכול. במטבח של הפאב מקפידים מאוד על אותנטיות מוחלטת: כל המרכיבים המקוריים של כל מנה ומאכל, התבלינים, תהליכי הבישול וההכנה – הכול נעשה באמנות ובנאמנות למקור ובעבודת יד, על מנת לשחזר את החוויה האמיתית ולהביא לסועדים את הטעם הצ'כי–אירופי העשיר והייחודי.

השפית הראשונה של המקום היתה צ'כית, והיא הרכיבה את התפריט וקבעה את הטעמים המאפיינים את האוכל (ביחד עם ראסטו, הבעלים, שגם הוא צ'כי ובקיא ברזי המטבח של המולדת). אותה שפית הנחילה את הידע לאלה שבאו אחריה. ב"פראג הקטנה" הכול-הכול נעשה בעבודת יד והרבה השקעה. המנות המבושלות שבתפריט מוגשות עם ה'קנדליק' הצ'כי הידוע – מאכל בצק שהוא כמו לחם, שנעשה לא בתנור אלא תוך שימוש באדים. כל הקנדליק בפאב מוכן כמובן בעבודת יד.

הניהול המשפחתי של ראסטו וזוגתו ניכר באווירה האינטימית וביחס אל הלקוחות. הצוות אדיב ומקצועי, אוהב את המקום, את המקצוע והבירה וכמובן את הלקוחות שבאים לשתות אותה. והאנשים שבאים לשתות, שלפניהם מונחות על הבר כוסות בירה גדולות ממיטב התוצרת של צ'כיה ואירופה, הם אנשים שמבינים היטב בשתיית המשקה הקר והמריר הזה. תמצאו כאן לקוחות בני כל הגילאים, שאוהבים את אווירת הפאב הקלאסי ואת האיכויות הקולינאריות של "פראג הקטנה". המאכלים כאן זהים לאלה של ארץ המקור, וחלק מהסועדים נזכרים בנוסטלגיה במחוזות ילדותם או את הביקור שלהם בפראג הקסומה.
מאת: תומר שי
פראג קטנה, בירה גדולה
צ'כיה היא יצרנית הבירה המובילה בעולם ותושביה שותים את כמות הבירה הממוצעת לנפש הגדולה בתבל. "פראג הקטנה", פאב אותנטי בהרצליה פיתוח (אח לסניפים בת"א ובת ים) הוא שגריר צ'כי נאמן בארצנו: 14 סוגי בירה מהחבית של המותגים המובילים באירופה, אוכל צ'כי אותנטי וחוויה תרבותית היישר מאירופה
הסניף השלישי של "פראג הקטנה", סניף הרצליה פיתוח, שוכן ברחוב המנופים 8 ומהווה אח הצעיר לסניפי הרשת בתל אביב ובת ים. והפאב, שנפתח ב-2008, נחבא מעט אל הכלים בתוך מתחם מסעדות מטופח, אך בולט בשטח בזכות הייחודיות הבולטת שלו. הסניף החדש של "פראג הקטנה" ממשיך את המסורת של הפאב הצ'כי האותנטי ושומר על אחידות של עיצוב ואופי.

התאורה בפאב רכה ומלטפת. על הקירות תלויות תמונות, כרזות ולוגואים, על הבר ניצבים אלמנטים שונים ותחתיות מעוצבות ומאחורי הבר בקבוקים רבים בשורות. האווירה אינטימית, היחס אישי ובגובה העיניים וברקע מוזיקה איכותית - מרוק קלאסי ועד מוזיקה בת ימינו.

כמו בסניפים הוותיקים והמוכרים של "פראג הקטנה", גם כאן ניצבים מאחורי הבר המטופח ברזי הבירה מהחבית, מסודרים כמו חיילים המוכנים לקרב וממתינים ללקוחות שישתו אותם לרוויה. ואם שאלתם, אז בהחלט יש מי ששותה את הבירה הצ'כית, ושותה ממנה הרבה... הצ'כים צורכים את כמות הבירה הממוצעת הגדולה בעולם: כ-160 ליטר לנפש בשנה, רובם של בירות מקומיות מצוינות מהמבשלות הידועות, וכן של מבשלות מקומיות קטנות ושל בירות בינלאומיות איכותיות.

רבים בארץ סבורים כי הבירות האיריות הן הטובות בעולם, או אולי הגרמניות. ובכן, למרות הדעה הרווחת, הרי שהבירות הטובות בעולם הן הבירות הצ'כיות – וזאת על פי מומחים, נתונים היסטוריים, תחרויות בינלאומיות ודעת הקהל במדינות שתושביהן באמת מבינים בבירה. עיר הבירה, פראג, מבורכת גם בשפע אדיר של מבשלות בירה קטנות וביתיות, חלקן עם מסורת משפחתית של מאות שנים. הכוסות בפראג נמזגות בלי הפסקה... וכך גם ב"פראג הקטנה", הפאב שהוא השגריר של צ'כיה בארץ הקודש.

ב"פראג הקטנה" 14 סוגי בירה מחבית – בירות לאגר, חיטה, סטאוט וסוגים ייחודיים נוספים - מהמדינות המובילות בעולם: קודם כל, כמובן, הבירות המובחרות של צ'כיה, ובנוסף בירות מגרמניה, אוסטריה, בלגיה ואירלנד, מדינות הנחשבות בין הטובות בייצור בירה איכותית. תמצאו כאן, בין השאר, בירות מובילות ובראשון פילזנר, קוזל וסטארופרמין (צ'כיה), וכן אדלווייס (אוסטריה) וביימיש (אירלנד).

כמו במבשלות המסורתיות בצ'כיה, ששומרות על מסורת מקצועית ותרבותית של מאות שנים, כך גם בפראג הקטנה מקפידים מאוד בכל הקשור לטיפול בבירה, אחזקתה בחביות המתאימות ובתנאים מדויקים. ליצרניות הבירה הצ'כית חשובה איכות המוצר שלהן, ונציגיהן מגיעים ארצה כדי לבצע בקרת איכות תכופה; כך גם ב"פראג הקטנה", בה מקפידים לשמור על טריות הבירה ולא למזוג אותה ללקוחות אם, למשל, עבר מועד התפוגה ולו בדקות ספורות – גם במחיר הפסד כספי ניכר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על