מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לאחר מכן הגיעה מנה נוספת, חתיכות רוסטביף מעושן ממולא בפסטו. לדברי יאן מדובר בנתח שנצרב וזה מה שנתן את המראה השחום כלפי חוץ וורוד בפנים. כך או כך המנה חוסלה במהירות והשתלבה מצוין עם האלכוהול. בכלל, נראה כאילו המנות במסעדה תוכננו כך שישתלבו בהרמוניה מוחלטת עם האלכוהול. במקביל חולק כיכר של לחם שחור, שהוא לחם כבד עם מתיקות קלה. הלחם נוצל היטב עם קרם החצילים הקלויים שהוגש, אשר מעליו הוזלף סילאן. עוד בירה (ברנרד כהה – חזקה אך איכותית) והגיעה המנה הבאה – סלמון בכבישה ביתית עם קרם פרש וביצי סלומון. ההגשה הייתה מעניינת מאוד, שכן הסלמון הגיע בתוך צנצנת אשר הכילה אדים והעניקה לו טעם מעושן אשר התקבל בברכה.

אחת מהנקודות היותר מעניינות של הערב הייתה כאשר יאן מזג לנו צ'ייסרים של וודקה בטעמים אשר הוא עצמו מכין. בין הטעמים ניתן למצוא חזרת דבש(!), אגוזים, אספרסו ומלון. אני אהבתי את וודקת האספרסו, שהשאירה טעם חזק של קפה בפה, אבל במיוחד אהבתי את וודקת החזרת והדבש שהייתה מ ד ה י מ ה. הטעם אכן הזכיר את טעמו של הווסאבי, כפי שציין אחד הסועדים (הגיוני, בהתחשב בעובדה שגם הווסאבי מיוצר משורש חזרת).

בשלב זה כבר לא היינו ממש רעבים אלא סקרנים. סתם סקרנים לראות את המנה הבאה שיוציא יאן. לא היינו צריכים להמתין הרבה. קלמרי פריך בציפוי פיקנטי הוגש. אחת המנות היותר לגיטימיות לאנשים שמחזיקים כוס בירה ביד. המנה הייתה קלילה וחתמה בצורה מושלמת את ארוחת הטאפאסים שלנו לערב.

דאבל אספרסו לקינוח, כמה מילות פרידה ליאן ויצאנו לדרך. כמה טוב לדעת שבת-ים על המפה...
מאת: רועי שפר
הכל מהכל
אווירה של ים, מותגי בירה שככל הנראה לא שמעתם עליהם ומנות שף – הכל תחת קורת גג אחת ושמה KEG, בניהולם של האחים יאן ומארק. זהו סיפור על כמה מההנאות הקטנות-גדולות שבחיים...
מסעדה: פנינת בקו
מבלי לפגוע בכבודה של אף מסעדה, בדרך כלל כשמזכירים אוכל משובח שמכוון לליגות הבכירות באזור המרכז, הכיוון הכללי הוא תל-אביב. אז זהו שהפעם נכונה לי הפתעה מכיוון שהמקום אליו כיוונתי ממוקם בבת-ים – בטיילת של בת ים ליתר דיוק.

פאב-מסעדה KEG הוא רק אחד ממקומות רבים ששוכנים לאורך הטיילת. ממבט ראשון לא ניתן לנחש את הקונספט של המקום. הפאב מעוצב בסגנון קלאסי, שכולל ריהוט מעץ ותאורה מינימאלית. האווירה של המקום לא שונה מזו השורה בהרבה ברים אחרים, ולכן מהבחינה הזו האורח המזדמן לא יצפה לבילוי אחר מזה שבו הוא רגיל במקומות אחרים.

דקה אחת של התרשמות, ואני ושלומי כבר ישובים על הבר ומקשיבים להסבר של יאן, אחד משני הבעלים והשפים של המקום. סיפור חיים מעניין יש לבחור: אדם שלמד בכלל רפואה בעברו ואז החליט להתמסר יחד עם אחיו לאהבה השנייה שלו – הכנת אוכל משובח. לאחר שנים של לימוד והכשרה בבישול מקצועי החליטו השניים לפתוח מקום שיממש את התפישה שלהם בכל הקשור לאוכל ושתייה. התוצאה – בירות תוצרת חו"ל מחבית, שקשה למצוא במקומות אחרים, ואוכל בסגנון אירופאי-מודרני, הכולל בשרים, פירות-ים ועוד הפתעות מתוצרת יאן את מארק.

הרטבתי את הגרון עם לונדון פורטר, שהיא בירה כהה עם מתיקות מסוימת שנשארת בפה הרבה אחרי שמסתיימת השתייה. בירה מצוינת, לדעתי האישית, ואחת הטובות שיצא לי לשתות בארץ. חברי שלומי הלך על הסן ברנרדס, ולפי החיוך הבנתי שהוא נהנה לא פחות ממני.

במקביל התחיל יאן להוציא עבורנו מנות טאפאס. ראשונים יצאו החמוצים בכבישה עצמית, שכללו עגבניות, כרוב ומלפפונים. מנה זו בהחלט מתאימה כדי לפתוח את התיאבון, ואני במיוחד נהניתי מהעגבניות שהיו מלאות בתחמיץ מעולה שרק עשה חשק לעוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על