מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


כאשר הונחו שתי המנות על שולחננו, צלוחיות הבייגלה והזיתים פינו מקומן לאוכל טוב, אוכל טוב מאוד. סטייק האנטרקוט שהזמנתי לווה בפירה וסלט והיה מצוין. גם מ' התענגה על סלט פירות-ים, שהורכב מקלמארי, נודלס מוקפץ, ירקות ושתי צדפות. הכל יחד עם בירה קרירה והנה לכם שני חברים טובים שיושבים בטיילת של בת-ים ומעבירים אחלה ערב. ולא היינו היחידים. מבט חטוף על המקום גילה לי מבלים נוספים רבים. חלקם, צעירים בגילאי 20 פלוס, אך ניתן היה לראות שלגיל אין משמעות, מכיוון שבחלק מהשולחנות ישבו להם גם מבלים מבוגרים יותר.

בסיום הארוחה, כאשר הגיעה המלצרית והתעניינה באיזו מנה נקנח, הופתענו לגלות שהנה כבר עברו להן שעתיים. איך שהזמן טס... ואפילו לא הרגשנו שהתחלנו את הערב. בחרנו בעוגת השוקולד, שהגיעה תוך מספר דקות כשהיא חמה ומלווה בשני כדורי גלידה וקצפת. קיוויתי שמ' תדליק לה סיגריה, כי ממש רציתי את התענוג הזה רק לעצמי. אבל לא כך היה...

קאראס – המקום לבלות בו כשרוצים לשתות משהו טוב שיוצא מבר מקצועי, וליהנות מאוכל שיוצא ממטבח המתמחה באוכל איטלקי ויפני, וכאשר התור למקומות הישיבה בתל-אביב לא ממש קורץ לכם. דרך שדרת פנסים כחולים, יובילו אתכם לשולחן ושם תבלו ערב מיוחד תחת חסותה של טיילת בת-ימית ציורית לחלוטין. הים, שנמצא מטרים ספורים מהמקום, יעניק לכם חוויה רגועה ובריזה קרירה וידידותית, והכל במחיר סביר, עם שירות אדיב ונעים. תביאו איתכם חברים כי יש מספיק מקום לכולם.

המקום נפתח ב 10:00 ומגיש גם ארוחות בוקר ונסגר רק כאשר אתם מחליטים ללכת הביתה, ותאמינו לי, לא תמהרו לעשות זאת.
מאת: גיא סוארי
קאראס – דג או ציפור?
יש מקום אשר בו ניתן לשתות מגוון רחב של משקאות אלכוהול ולהתענג על אוכל טעים, והכל בליווי בריזה ים-תיכונית, תחת שמיים קיציים ולנגד עיניהם של העוברים ושבים בטיילת המוארת והיפה. כל זה קורה בקאראס בת-ים – בר-מסעדה המספק לאורחיו ערב ארוך של בילוי באווירה מיוחדת.
מסעדה: קאראס
בת-ים – אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה יצא לי לבלות בה... את הטיילת של בת-ים תמיד זכרתי לחיוב, אך למעט מקרים בודדים לא ממש יצא לי לבקר שם ותמיד ידעתי שחבל שכך. לכן, כאשר נוצרה ההזדמנות, אחזתי בה בשתי ידי והנה אני בדרך לבת-ים עם מ', חברה מאוד טובה שלי.

בכניסה ל"קאראס" המתינה לנו בחיוך המארחת, ומיד שאלה היכן אנו מעונינים לשבת. זה מדהים, כל כך קרוב לתל-אביב, נראה כמו תל-אביב, אבל ביום חמישי בערב ישנו הבדל משמעותי – אתה בוחר היכן לשבת, ולא צריך להתפשר על ישיבה בכיסאות בר גבוהים, רק בגלל שאין מקום. העדפנו, מ' ואני, לשבת על הבמה העליונה של המקום, בידיעה שאנו הולכים לבלות יחדיו ערב ארוך והספות סביב השולחן שלנו קרצו לנו והזמינו אותנו לתחילתו של ערב נוח, קליל ורגוע, כאשר ברקע מתנגנת לה המוסיקה הנעימה שאותה מספק המקום.

בשיחה קצרה עם א', מנהלת המסעדה באותו הערב, ביקשתי לדעת את משמעות השם "קאראס". א' אמרה שברוסית יש לשם פירושים רבים: אחד יכול לטעון שמדובר בדג ואילו השני ייטען שמדובר בעצם בציפור. בכל מקרה, השם קשור בצורה זו או אחרת לים, אשר את רחש גליו ניתן היה לשמוע בכל פעם שהתחלף לו השיר שהתנגן ברקע.

הרעב, שבו לא חשתי תחילה, תקף אותי מיד כאשר המלצרית, המנומסת ומנוסה, שאלה האם מלבד השתייה ארצה להזמין משהו לאכול. גם מ' סימנה לי בדרכה המקורית שהיא רעבה, וזאת לאחר חיסול טוטאלי של צלוחיות הבייגלה והזיתים שהונחו על שולחננו. הזמנתי סטייק אנטרקוט עבורי וסלט פירות-ים עבורה. בנוסף, בחרתי לשתות חצי ליטר בירה מהחבית, ומ' הלכה על השליש, לאחר התלבטות קשה בין מגוון השייקים הקיציים שמציע המקום.

שמתי לב שהמקום המרווח, ההפרדה בין השולחנות, המוסיקה שמתנגנת בעוצמה הנכונה ואפילו הנר האינטימי שמושפע ממשב הרוח הימי, גורמים לכל המבלים במקום פשוט להישען אחורנית ולהתמקד אחד בשני, להאזין ולענות ובעצם לזרום ברוגע, עם משקה טוב, וכפי שגם נוכחתי לדעת בהמשך הערב, גם עם ארוחה טובה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על