מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 14.12.2017


בהמלצת המלצרית, הלכתי על המנה העיקרית תחת השם המבטיח "סינטה לצריבה" (המוגשת על חלוק נחל לוהט), שהיתה מבחינתי גולת הכותרת של הערב. על מקומנו ליד הבר נחתה צלחת ועליה חלוק נחל עגלגל ורותח, כשלצידו שפע פרוסות בשר סינטה חתוכות דק-דק (בליווי שום אפוי, צ'ימצ'ורי, מיונז, חרדל ביתי ולחם). מעבר לטעמו המדהים של הבשר, המנה הזו היא הפנינג שלם, ריפוי בעיסוק ממש... בהנאה צלינו את הנתחים על האבן הלוחשת, כשריחו של הבשר ממלא את הנחיריים וטעמו מענג את החיך.

אבל אין לשכוח את שאר המטעמים שהזמנו: ע' הזמינה עיקרית של כבדי עוף קרסטי (בציפוי פירורי לחם, על מצע פירה ורוטב יין), שממעט הטעימות להן זכיתי נוכחתי שגם היא עשתה עסק לא רע בכלל. ע' טענה שאלה "כבדים שהם ממש לא כבדים", ועם זאת הם משביעים מאוד, כשציפוי הפירורים נותן להם טאץ' שונה וייחודי. המנות הראשונות שדגמנו הן קרפצ'יו סינטה, ופטה כבד עוף בליווי ריבת בצל, מנות שהותאמו לטעמנו בעזרת המלצרית והוכיחו את עצמן כפותחי תיאבון מזן איכותי. לצד האוכל הגיע היין, שהותאם לטעמנו ולסוג המנה על ידי המלצרית המיומנת.

ואם כבר נגענו ביין... מאפיין חשוב של "הטרקלין" הוא מקומה המרכזי של תרבות היין, שבא מתוך אהבה של בעלי המקום לתחום ורצונם לחלוק את האהבה הזו עם הסועדים. במקום תפריט יין רחב במיוחד, שמורכב מתוצרתם של יקבים ישראליים וגם מיינות מיובאים מרחבי העולם. המלצרים או הברמן שמחים לייעץ, להתאים יין לאוכל – ולחלוק את החווייה עם הלקוחות המרוצים. אנחנו, למשל, ירדנו על בקבוק שלם של יקב 'טוליפ' (יין שהוא גם מצויין וגם נושא בחובו ערך מוסף, שכן את הייקב מתפעלים אנשים בעלי מוגבלויות, שחיים בכפר תקווה שבקריית טבעון).

אני מטבעי מתעב קלישאות, אבל הימנעות עקרונית מקלישאות אין בהכרח משמעה שאסור להשתמש בהן כשהן פשוט קולעות בול: יצאנו שבעים, מרוצים ושיכורים, שלא לדבר על זמן איכות שתידלק אותנו להרבה זמן...

ולמרות שהבטחתי שלא אכביר מלים, אז עוד כמה מילות סיכום: "הטרקלין" הוא מקום שמכוון בדיוק למקומות הנכונים, לא מתייפייף ולא מזייף. מדובר במקום עם אופי. תראו כבר בעצמכם.
מאת: תומר שי
הטרקלין: בר עם זהות
יש מקומות כאלה, שמהרגע שבאו לעולם היה ברור שהם נושאים בחובם משהו מיוחד. "הטרקלין", ביסטרו ובר-יין צעיר בנחלת בנימין בתל אביב, מכוון בדיוק לאן שצריך: אווירת בר רומנטית, אלכוהול איכותי וכבוד גדול ליין, לצד תפריט בשר עשיר עם טוויסט מקורי ביותר
מסעדה: הטרקלין
ברים חדשים, כמו גם מסעדות, נפתחות במקומותינו באופן תדיר. כדי לא לקחת סיכונים רבים ולהגדלת סיכויי ההישרדות, רבים מהם מתאימים את עצמם מיד לנישה קיימת, ואחרים מתכווננים לגלישה נוחה בכיוון רוחות הטרנד. המשמעות, בדרך כלל, היא שהלקוחות מרגישים במקום בבית, אבל לא בהכרח מהסיבות הנכונות: האווירה, המוזיקה, העיצוב, השתייה – כל אלה דומים בכל כך הרבה מקומות, כך שהתחושה היא שראית אחד, ראית את כולם (או להיפך). מצד שני, רוב המקומות הללו נעדרי זהות משלהם. רוצה לומר, שקשה למדיי בימים אלה - בטח ובטח בביצה המקומית שלנו – למצוא מקום שמביא אתו בשורה, חידוש או סתם איזו רוח רעננה. ובליין אמיתי, שצבר מטעני עבר ובמקביל נושא עיניו אל העתיד, בליין כזה מחפש מקום עם זהות. ומכאן שהמקומות הטובים באמת, המקומות שגם שורדים יותר, הם אלה שמפתחים לעצמם זהות ומותירים חותם עמוק יותר בלב (ובקיבה).

"הטרקלין", בר-מסעדה ברחוב נחלת בנימין שנפתח לפני כחצי שנה, מהווה פלא של ממש בכמה מישורים, שכמו משלימים זה את זה: ראשית, מזמן לא נראה מקום חדש שזוכה לכזה קונצנזוס של שבחים, מהעיתונות וגם מפה לאוזן (ולזכות אצלנו לפרגון, זה כידוע אינו דבר של מה בכך). שנית, מרשים לראות בר צעיר שתוך זמן כה קצר קנה לו ציבור אוהד ונאמן, שמצביע ברגליים. ולא מדובר בקהל של טרנד, כזה שחולף עם הרוח, אלא בקהל איכותי, שהולך וגדל ככל שהשמועה עושה לה כנפיים.

אבל כל אלה הם רק המעטפת לבשורה הרעננה האמיתית, המהותית; האווירה, העיצוב וכמובן האוכל המצויין ותרבות האלכוהול, כל אלה שחוברים יחדיו הם הגורמים שהופכים את "הטרקלין" למקום שפשוט חובה להכיר. כמי שהעביר שם ערב מענג, אני ממליץ בלב שלם – ומעבר לכך אנסה שלא להכביר מלים. בילוי איכותי קשה להעביר בכתב...

"הטרקלין", ביסטרו ובר יין, שוכן ברחוב נחלת בנימין במבנה אופייני שמשמר משהו מניחוחות תל אביב הישנה. וכמו להשלים את האווירה ההיסטורית שבחוץ, גם עיצוב הפנים נושא עמו ניחוחות של ימים אחרים, מעין פשטות נעימה שאינה מנקרת עיניים. בר גדול לשתייה ואכילה ניצב במרכז החלל ומעליו תלויות מנורות ייחודיות המפיצות תאורה רומנטית-עוממת. המקום מתפקד כאמור כבר-מסעדה, כששני האלמנטים מקבלים כאן יחס של כבוד ומשתלבים יחדיו בהרמוניה נכונה. את האוכל האיכותי הזכרנו ונזכיר שוב, אך לא פחות מכך מצטיין הצד ה"ברי" של הטרקלין, שמספק ליושביו אווירת בר רגועה וחיונית כאחד, ברמנים מקצועיים, אלכוהול מגוון ומבחר יינות איכות (ומכאן ההגדרה 'בר יין').

בערב של יום חמישי בתום שבוע מייגע, הגענו אל "הטרקלין", היא ואני, רעבים לזמן איכות זוגי. רוק מעודן ליטף את האוזניים בעודנו עושים היכרות עם תפריט בשרי מפתה עם כמה מנות דגל (שפותחו במטבח המסעדה והפכו למומחיות ייחודית של המקום), לצד שפע מנות "קטנות" וראשונות. החלטנו להחליט מהו הכיוון הקולינארי לפני שנשתה, כדי שנוכל להתאים את היין – לאוכל...

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על