מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


אבל אלה לא כל המנות הטעימות שיצאו תחת ידיו הברוכות של השף אופיר ארבל. במהלך התענגותי על המנות, סיפר לי שי על כך שאופיר עומד להוציא ספר מתכונים דיאטתיים, שהכנסותיו קודש לילדי "משאלת לב". בעודי מתפעלת מיוזמה הברוכה והנדירה הזו (שב"אוויטה" היא חלק מהיומיום, אבל זה כבר סיפור אחר), הגנבתי את מזלגי לכיוון הפטה כבד, שהשילוב בינו לבין קונפיטורת התאנים והרוזמרין נראו לי מזמינים למדי. ואכן לא התבדיתי: אני אפילו חושבת שלפי צחוקו המתגלגל של שי הוא שם לב לכך שלרגע איבדתי אחיזה במציאות. אבל המבוכה לא מנעה ממני לנעוץ את מזלגי בבשר הטלה המגולגל בטורטיה מקסיקנית - ומכוסה ברוטב קוקוס! לא פחות ולא יותר. נשמע כמו שילוב לא סטנדרטי? גם אני חשבתי ככה, עד שטעמתי והתמכרתי לטעמו המתוק של רול הטלה המעוטר בצנוברים ועלי תרד. עוד לפני שסיימתי לאכול את מנת הטלה, שוב צעדו לשולחן שורה של מלצרים עם עוד סיבוב של מנות, והפעם העיקריות.

נתחי עוף מוקפצים עם בצל סגול ברוטב שהוא לא אחר מ-טחינה(!) על מצע אורז. שילוב פורץ דרך? בהחלט. סמיכותה של הטחינה יוצרת נוכחות דומיננטית של העוף בפה ומחברת אותו לכל בלוטות הטעם, שידעתי ושלא ידעתי על קיומן. פשוט שיגעון.

הביס הבא (ולצערי האחרון, לא כי לא היה מה לאכול, אלא כי הייתי על סף עילפון) היה מהמבורגר הבקר העסיסי, 250 גר' של בשר שהגיע אל פי בלחמנייה רכה ומקל צ'יפס עבה. אני קוראת לזה "הביס המושלם".

בחור רגיש, שכנראה הרגיש גם הוא בעבר כפי שאני הרגשתי באותו ערב, ניגש במהירות אל הבר והזמין לי את המשקה שמציל אותו תמיד - תה עם נענע, ג'ינג'ר ודבש. זה היה מעולה, אבל כנראה שאני כבר הייתי מקרה אבוד. ככה זה כשאוכל טעים שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו מוגש בשפע!
מאת: מיכל רוקר
אל תבכי בשבילי: חווייה ב"EVITA"
היא קרויה בשמה של הגברת הראשונה של ארגנטינה, מעוצבת בסטנדרט ניו-יורקי שעונה על כל גחמות הישיבה האפשריות ומספקת אקשן שבעה ימים בשבוע: הכירו את "EVITA", בר תל אביבי שנותן מענה למגוון טעמים ובליינים, בזכות יצירתיות, הקשבה והרבה אהבה לשתייה, לאוכל - ולאנשים שאוכלים אותו
מסעדה: אוויטה
"EVITA" שוכנת ברחוב יבנה השקט, כשבאופק הלא רחוק ניתן לראות את שדרות רוטשילד הסואנות - מיקום קלאסי במרכז תל אביב. כבר מהרחוב ניתן לראות את העיצוב המזמין של המקום, עם הכורסאות רחבות הידיים שמתחשק רק לשקוע בהן.

עם כניסתי ל"אוויטה" קיבל את פניי בחיוכו החם שי רוקח (אחד משלושת בעלי הבר ואיש חיי לילה ותיק), הושיב אותי ליד שולחן ארוך (מחווה מקדימה לשולחן עמוס בכל טוב). בתוך דקות ספורות הגיע אלי הברמן בכבודו ובעצמו, עם שלושה קוקטיילים צבעוניים בעלי שמות וטעמים אקזוטיים להפליא: קמפארימאניה (קוקטייל חמוץ מריר ומרענן בטעם אשכוליות), אורנג' קומפורט (קוקטייל על בסיס תפוזים כתושים עם סאוטרן קומפורט) ואחרון חביב ומיוחד מאוד - קוקטייל רימונים, שטעמו הבשל והחזק של מר ומתוק מורכב מרימונים, ליקר תפוחים, ליקר מלון ונגיעה של סאוור. בהחלט דרך נפלאה לפתוח את הארוחה עם מעט באזז אלכוהולי שפותח את התאבון...

בעודי שותה לפי הסדר מכל כוס, ניגש אליי בחור גבוה עם מבט צנוע בעיניו. הבחור הצנוע הזה (רק שתדעו) הוא השף, אופיר ארבל, רק בן 23 וכבר מחזיק את המטבח של "אוויטה" על כתפיו, באהבה, מסירות ויצירתיות אין קץ (בזה עוד תיווכחו בהמשך).

את השראתו, כך מספר אופיר עם ניצוץ בעיניים, הוא סופג מהלך הרוחות של הסועדים המדרגים את תוצרי פרצי יצירתיותו הקולינאריות, שאינה מוגבלת ע"י הגדרות או טרנדים חולפים (אולי קצת מהמטבח המרוקאי של אמא). כך יוצר אופיר תפריט המורכב בחלקו הגדול ממנות מיוחדות לצד התפריט הקבוע.

עוד לפני שהספקתי למצמץ ראיתי לפניי שורה של מלצרים, שמניחים האחד אחרי השני מנות רבות מספור. "זה לפתיחה" אמר לי ארבל בשקט, ואני בולעת את הרוק, זורקת הצידה את הסכו"ם ואוחזת במקל שיפוד העוף בטריאקי (על מצע עגבניות וברוטב חמצמץ-מתקתק, שהופך את העוף לעסיסי ומתמוסס על הלשון). הביס הבא, שלא יכולתי כבר לחכות לו, הייתה מנת הספיישל - ברוסקטת שרימפס. טעמו הטרי של השרימפס בשילוב עם ממרח הגוואקמולי פשוט כובש.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על