מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


רפרוף קל על תפריט האוכל הביא אותי להבחנה כי מדובר בתפריט פיוז'ן, המאגד מנות שונות ורב-גוניות שמתאימות לכל אחד. למנות הראשונות הזמנו שיפודי אנטריקוט וטבעות עיזים. שתי המנות הגיעו כאפרטיפים. שיפודי האנטריקוט (שלושה במספר) הוגשו על מצע עלי אורוגולה בליווי פטריות ושרי, בשר האנטריקוט היה עסיסי וערב לחיך. עיגולי גבינת העיזים, המצופים בתערובת הבית ובפסטו ומטוגנים בשמן עמוק, שהזמנו כמנה השנייה, הגיעו חמים ופריכים. המנה קלעה בול לטעמי, והשאירה אותי עם טעם של עוד...

מורן קיבל את המלצת הברמן החביב, אבירן, והזמין 'פאולנר' – בירה גרמנית עכורה (בשל צבעה הכהה), שציפינו שתהייה מרירה בהתאם, אך התגלתה כבעלת טעם עדין שהיווה הפתעה מוחלטת. אהבנו, והחלטנו מעכשיו לאמץ את הבירה קרוב אל חיקינו. אני פונקתי בקוקטייל ששילב ליקר פסיפלורה, סאוור ולימונים, והיה חמצמץ במידה ומרענן מאוד, ובהחלט נתן את האות למנות העיקריות שנבחרו בקפידה ובהמלצתו החמה של הברמן היקר.

מורן הזמין את מנת הכבד על פירה, שהיתה גדולה ומכובדת. הכבד תובל בפיקנטיות והיה נימוח. אני החלטתי ללכת על מנת הטורטיה, שהוגשה במילוי חזה עוף ובצל מטוגן ובליווי סלט ירקות טרי. מבחינתי, המנה המצוינת הזו היתה הכוכב של הבר (לא הגולדסטאר). תוך כדי בליסה, הצטרף אלינו אושרי, אחד הבעלים, וסיפר לנו כי השם "אסקובר" שניתן למקום, למרות היותו שמו של מאפיונר קולומביאני שהיה מהמבוקשים הבכירים בעולם בשנות השבעים והשמונים, אינו מביע דבר. פשוט יש לו צלצול יפה, המתאים לאווירה. עוד למדנו ממנו שהמוזיקה במקום מותאמת להתרחשות, אך אינה מסיבתית, ושבימי ד' המלצרים הופכים לסינדרלות ומזמרים, דבר שמביא קהל רב וצריך תמיד להזמין מקום מראש.

את הסיום של הערב חגגנו, איך לא, במרגריטה ורדרדה עם נגיעות טקילה. משקה קיצי, קינוחי, שהשאיר לשנינו טעם של עוד, והביא להבטחה חגיגית לפקוד יותר את קריית חיים כדי ליהנות לא רק מאוכל של אמא, אלא גם מתרבות בילוי מהנה שבהחלט אינה נופלת מזו של ה"אמא הגדולה", תל-אביב.
מאת: קרן ויזנר
הבשורה על-פי ה"אסקובר"
"אסקובר" מקריית חיים מצליח להביא אל הצפון רוח מודרנית, תפריט פיוז'ן מתקדם ועדכני, אלכוהול מושקע ובקיצור – כל מה שמוצאים בשפע בתל-אביב הגדולה. אז אם אתם מתגוררים קרוב, או סתם קפצתם להורים – קדימה. הוא ממש קרוב!
מסעדה: אסקובר
כתושבת קבע (אפשר כבר לומר) של מתחם המגורים הגדול אשר נקרא גוש דן, וכמי שנחשפת פתאום שבתות לבקרים לתרבות הפנאי והבידור המגוונת שיש למטרופולין העצום להציע, עליי להודות שהצורך לחזור לבסיס האם שלי (הצפון) נדחק לו לפינה חשוכה ואפלולית, ואיבד כל רלוונטיות מול השפע הקולטורלי שנמצא לפתע בהישג ידי.

בסופ"ש האחרון הגעתי סופסוף לביקור בעיירת הולדתי, קריית חיים (ולא זו לא שכונת חיים), הרחוב המרכזי – רחוב אח"י אילת – שב"ימי קדם" היה רחוב שגרתי ואפור, הפך בשנים האחרונות ל'סוהו' של הקריות. מי היה מאמין שקריית חיים תהיה למרכז שוקק חיים של ברים, בתי-קפה ומסעדות, ושכולם יימצאו במרחק הליכה קצר מבית הוריי?! מופתעת גיליתי שכל מה שנותר לי היה רק לבחור את מוקד "הרעש" שבו אבלה את ליל השישי.

לשם המטרה הנעלה גייסתי את בן דודי, מורן, גם הוא תושב הקריה לשעבר, והחלטנו לעשות מעשה ולבדוק הכצעקתה ב"אסקובר". ה"אסקובר" נפתח לפני כשנה, וגם במקרה שלו ניתן למצוא את הסיפור המוכר על שני חברי ילדות, שכל חלומם היה לפתוח יחד בר ולהביא את הבשורה לפריפריה. ואי-אפשר להתווכח עם הצלחתם, שכן מדובר למעשה בבר שני שפתחו באזור.

עיצוב המקום קלאסי, אמנם עם דגש על אווירת פיק-אפ, אך בעלת סממנים רומנטיים לרבות תאורה עמומה, ואפשרות לשבת על הבר או להתבודד בשולחנות הפזורים מסביב לו. אנחנו, כמובן, התמקמנו לנו בפינה אסטרטגית לצד הבר, על-מנת שנוכל להשקיף על כל מה שקורה סביבנו. פתחנו את הערב עם שליש מרפ'יס למורן ומרטיני אפל בשבילי. תפריט המשקאות של "אסקובר" מגוון, וניתן למצוא בו את כל הבירות והקוקטיילים המוכרים והטובים. המחירים, במפתיע, דומים למחירי המרכז. קהל בני ה-23+ הפוקד את המקום מגיע מן הסביבה – אפילו מהכרמל, נהריה ורמת-ישי (לא ידעתי שקריית חיים כ"כ פופולארית).

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על