מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


אחרי דילמה קצרה הבנו שלא נוכל לוותר על הרבה, ולכן נכנעו ופשטו הזמנו כל מה שקפץ לעין – חציל בלאדי בגריל עם לבנה עיזים, טחינה ערבית, זעתר וסומק, המוגש עם לחם ביתי חם. השילוב של הטחינה והלבנה התגלה ככל כך מוצלח. מדהים שאנחנו שנים משלבים את השניים עם חציל, אבל לא עלה בראשנו לשלב אותם יחד באותה מנה. פלאפל טלה על טחינה – כדורי בשר טלה רך מטוגנים בדיוק במידה הנכונה מתובלים בסנסציה שאני אפילו לא יכול להתחיל לתאר, מוגשים עם טחינה ביתית. אנחנו מודים שכבר שבענו, אבל התפריט כל כך סיקרן אתנו שהיינו חייבים להמשיך להזמין – טרטר סלמון על לביבות בטטה ומנגולד עם שמנת חמוצה התגלתה כאחת המנות היותר טובות לפי דעתי. השילוב של טרטר הסלמון העדין עם המנגולד על גבינת השמנת, וכשכל זה מלווה בלביבת בטטה... מהמם. מכירים את המנות שלא משנה כמה אתם שבעים אתם יכולים לאכול? זו לגמרי אחת מהן! שרימפס וניוקי סלק עם שמנת של פעם – הניוקי מוכנים על-ידי שף הבית. הם עדינים ונימוחים, סגלגלים בגאווה מהסלק הספוג בתוכם יחד עם שרימפסים והכל יושב כל כך הרמוני בשמנת עדינה. חלום!

אני מוצא עצמי כותב לכם עכשיו על המנות וכבר מתחיל לחשוב מה אוכל ב"קורדוברו" הערב. כי השארנו מקום ואנחנו חוזרים לשם, פשוט להזמין עוד מנה כבר היה כלול בכאב, אבל בגלל שב"קורדוברו" היד עוד נטויה, ויש למקום עוד שלל מנות שחובה לטעום כמו למשל: קארפצ'יו תאנים, פטה כבדים בקראסט אגוזים בליווי רוטב דובדבנים... מזל שתמיד יש את מחר. ואל תחשבו שרק באוכל עסקינן. בזמן שאכלנו, עוד כמה צ'ייסרים התרוצצנו בנינו לבין הברמנית, שבשלב זה כבר כבשה אותנו כליל, ובמיוחד כשהכניסה לתמונה שני מוחיטו ענבים וגם יין אדום.
לסיכום: קורדוברו, מעבר להיותו המקום המושלם לבלות בו ערב שקט, הוא מקור לסנסציה קולינרית לא אופיינית לברים קטנים ובמחירים כאילו שחבל לפספס. המקום פתוח בכל ימות השבוע מהשעה 18:00 ועד שאתם תחליטו ללכת הביתה, ואם זה לא מספיק בערבי שלישי מוזמן שף ידוע אחר למקום, וה"קורדוברו" הופך לבמה להפגנת יכולות קולינאריות לא מהעולם הזה – בינינו, רק בשביל זה שווה להגיע . למרות שמוטב שתיזהרו: אחרי פעם אחת במקום אתם די מכורים.
מאת: עידן בר שי
שרימפס וניוקי סלק עם שמנת של פעם
מעבר לאוכל הטוב באמת שב"קורדוברו" האווירה והאנשים סביב והמוזיקה והחיוכים עושים את המקום לפנינה אמיתית בסצנה המגניבה של תל-אביב. זהו פשוט מקרה מובהק של לא "עוד בר שכונתי", ואתם עומדים להתמכר
בערב גשום אחרי יום לימודים ארוך, כל מה שבא לך זה משהו קטן לשתות ואולי משהו קטן לאכול יחד עם זה. לכאורה זו מטרה פשוטה, בייחוד כשאתה גר בתל-אביב, ומקומות בילוי הרי לא חסר, אבל פה הטעות הגדולה – דווקא בתל-אביב קשה למצוא את המקום שיהיה מספיק ביתי כדי שתרגיש חופשי להתנחל שם ובכל זאת קצת יותר מגניב שלא תתחיל להתרגל יותר מידי. משהו כמו לגור ליד אמא – אספקה של אוכל טוב כל הזמן, רק בלי השאלות מציקות. ובעוד שיש עשרות מקומות שיענו על מרבית הדרישות, למצוא באמת את המקום האחד המושלם זו אומנות. אבל אני מצאתי. מצאתי את המקום עבורכם! "קורדוברו" שבפלורנטין! ואחרי שגם תבלו שם, תוכלו בקלות להעניק לי את התואר רב-אומן.

בלב ליבה של פלורנטין יושב לו בר קטן בשם קורדוברו. לכאורה עוד בר באזור מפוצץ בברים אבל מרגע הכניסה מבינים שיש כאן משהו אחר. ואל תשאלו אותי בדיוק מה זה. זה לא משהו אחד שאני יכול להצביע עליו. אולי זה השילוב של המוזיקה עם החיוך הכובש של הברמנית, או הריח הטוב של אוכל מוצלח... איך שלא יהיה זה טוב! קורדוברו הוא אחד המקומות האלו שאתה מגיע אליהם ומיד יודע שאתה במקום הנכון, ומה שנותר לך זה לשבת וליהנות.

וכך היה. בן זוגי ואני התיישבנו מחויכים מאוזן עד אוזן על מציאת המקום. ברגע התיישבותנו על הבר הוגשה לנו סנגריית הבית, ואם זה לא מספיק לא עברו דקות מספר וכבר מצאנו את עצמנו מריצים צ'ייסר עם הברמנית ובעל המקום. לאחר שיחה קלילה ועוד איזה צ'ייסר לדרך החלטנו לנסות ולאכול – התבוננות קצרה על התפריט בלבלה אותנו. אתה לא מצפה לרמה כזו של תפריט בבר קטן. בדרך כלל המגוון במקומות האלו נסגר בצ'יפס וחמוצים, ואם יש ממש מזל אולי בהמבורגר... אבל ב"קורדוברו" הסיפור אחר לחלוטין. המקום משפריץ חידודים קולינריים לכל עבר. מילים מדהימות כמו קארפצ'יו תאנים וניוקי סלק ושרימפס צצות מהתפריט, מהפנטות ומפתות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על