מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


למנה עיקרית בחרה אור את מנת השרימפס וניוקי סלק עם גבינת שמנת, אפונה ושעועית; ואני בחרתי במניפת סינטה צרובה עם קונפי ארטישוק בציר עגל ויין לבן, על מצע של שעועית ירוקה. מניפת הסינטה שלי הייתה עשוייה בול כמו שסינטה צריכה להיות, ובעיקר הייתה טעימה מאד. גם אור שיבחה את הטעם המיוחד של השרימפס עם הניוקי סלק. מלבד הטעם המצוין המנות היו משביעות והוגשו יפה. שלמות? כן. אגב – יונתן, הבעלים של הבר, ממליץ לאורחיו גם על לביבות מנגולד ובטטה עם קרם פרש וטרטר סלמון; ועל מנת קלמרי סגול צרוב, חציל בלאדי ויוגורט כבשים. אנחנו ננסה אותן בפעם הבאה.

בכל מקרה כן ביקשתי המלצה על קינוח, ויונתן נענה מיד והמליץ על טרטופו שוקולד, אז כמובן שהקשבנו לו והזמנו את מנת הטרטופו – טראפלס שוקולד מריר עם שמנת, המוגש על רוטב שוקולד וזה טעים ומתוק. תוכלו לבחור גם את הקרם קטאלן (קרם ברולה בגרסה הקטאלנית עם קינמון) או את הטירמיסו והריקוטה המצוינות של המקום.

מי מכם שמעשן ואוהב להדליק סיגריה אחרי ארוחה טובה יוכל לעשן אותה בחוץ, באווירת השכונה האותנטית. ורגע לפני שאתם יוצאים מהבר, עשו טובה ועברו בשירותים. תמצאו שם מאות פקקי שעם של בקבוקי קאווה, שנשמרו מפתיחת המסעדה (שנה וחצי), וכיום הם מעצבים את חדר השירותים. יצירתי ויפה!

"קורדוברו" מציעHappy Hour בימים א'-ה' בין השעות 18:00-21:00 וכמו כן משש עד תשע, בתמורה ל-69 ₪ בלבד, תוכלו ליהנות במקום משתי מנות מהתפריט וכוס שתייה (כולל אלכוהול). שווה!!

אז אל תשכחו – "קורדוברו" הוא בר יין שכונתי באווירה משפחתית, תוססת וחמה. מתאים לדייט ראשון. החום של המקום והאווירה הנכונה השורה בו ישברו עבורכם את הקרח. וכמובן שהמקום גם הולם בילוי של אחד על אחד, ומתאים מאוד לחגוג יומולדת או כל אירוע אחר, בזכות החדר הפרטי (מכיל עד 25 אנשים). "קורדוברו" פופולארי, כך שמוטב שתזמינו לכם מקום לפני שאתם מגיעים, והכי חשוב – תיהנו!
מאת: ענבל לוסקי
עיר בתוך עיר – 'קורדוברו'
בלב שכונת פלורנטין ברחוב קורדוברו שוכן בר היין האיכותי – קורדוברו (כן, שמו ניתן לו על שם הרחוב), המציע מבחר גדול של יינות ויינות מבעבעים, לצד תפריט משובח. בר יין שכונתי שנמצא בעיר בתוך עיר
כשיוצאים ממרכז או צפון תל-אביב לכיוון דרום, בדרך לשכונת פלורנטין, ישנה תחושה שמגיעים לעיר אחרת. זו לא הפעם הראשונה שלי בפלורנטין, וגם הפעם התחושה הייתה שונה. אור, חברה-משפחה שלי אספה אותי בדרך ומיד כשהגענו לפלורנטין הרגשנו שתינו את אותו משהו אחר באוויר. השכונה שוקקת חיים כל כך. ולא שבמרכז ת"א לא שוקק חיים, אבל בפלורנטין שוררת תחושה שיצאת לטיול. אולי אפילו טיול להודו. אבל הודו באזוריה היותר נעימים. חוצמזה, מי שמגיע לפלורנטין לעיתים קרובות (וגם רחוקות) רואה את השינוי שחל בה. חיי הלילה בה תוססים!

מצאנו חנייה וצעדנו לנו לכיוון רחוב שטרן 4 פינת רחוב קורדוברו, שם נמצא בר היין המיועד שלנו לאותו הערב – "קורדוברו". את פנינו קיבלה אלינה, מנהלת המסעדה, בחיוך לבבי ומזמין פנימה. התלבטנו לשנייה היכן לשבת. עמדו לרשותנו שולחנות בר גבוהים, הבר (הממוקם בלב המקום) וחדר פרטי, שאם לא היה בו אירוע ללא ספק הייתי בוחרת לשבת בו בגלל העיצוב המיוחד שלו, הנותן תחושה של סלון ביתי קלאסי. בחרנו לשבת על הבר. הכי אני אוהבת שכסאות הבר מצוידים במשענות. כמה שזה נוח... כבר היה לי טוב.

במבט סביב גיליתי בר מעוצב להפליא. הקירות צבועים ירוק כהה, מה שנותן תחושה חמה וקלאסית. את התקרה מעטרות מנורות בשלל עיצובים. כל מנורה שונה משכנתה. אורן הוא בהחלט האור המדויק לאווירה של בר. המוסיקה במקום התנגנה בנעימות והשתלבה עם קולות המבלים. על הקירות היו פזורות תמונות ממוסגרות בטוב טעם עם אווירת ספרד, בהשראת הקאווה, בהן נופים ספרדיים, אנשים ספרדיים ואף טבע דומם ספרדי. את תשומת לבי הסיח הברמן האדיב בהגשת משקה ורוד (אם אינני טועה בצבעו) בכוס קטנטנה על גבי מפית. קוקטייל הבית – סנגריה וקאווה. הסנגריה היא קוקטייל המורכב מיין לבן, יין אדום, קינמון, כוכבי אניס, מיץ תפוזים וליקר תפוזים, וסוד הטעם שוכן במינון המרכיבים. אבל אל תנסו זאת בבית – בואו לטעום את הסנגריה של "קורדוברו".

כשסיימנו את הסנגריה הטעימה נגשנו להזמין לנו משקה. הזמנו רוסו וילה סאנדי. יין מבעבע מתקתק וטעים. המשקה הוגש לנו בכוס קאווה – כוס רחבה מעוצבת מזכוכית. התפריט של "קורדוברו" גם הוא מעוצב מיוחד. מצע של עץ/דיקט ועליו התפריט, תפוס בתופסניים מתכתיים. כמו שגודל התפריט מתאים במדויק לגודל הדיקט כך גם פירוט המנות. בתפריט, עליו אמון השף גיא אביב, יש תחושה של דיוק, והרבה פוקוס בבחירת המנות.

כשהתפריט בידנו, בחרנו למנות ראשונות את הפטטאס בראווס – משולשי תפוחי אדמה בליווי איולי עגבניות מיובשות (רוטב טעים טעים); וכן את הברוסקטה הקלאסית עם עגבניות, פסטו וזיתים (לשולחן מגיעות שלוש ברוסקטות עשירות בעגבניות, פסטו וזיתים); הוספנו לכל התענוגות האלו גם סביצ'ה קלאסי עם עגבניות טריות, בצל קצוץ ופלפלים קלויים. המנות היו טעימות. הן נגמרו מהר מהר ועשו לנו חשק לעוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על