מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


עכשיו, כשהרעב הגדול התנדף, התפנינו לאלכוהול.
ל"קסרול" תפריט הערק שכולל קרוב למאה(!) טעמים שונים ומהווה מקור לגאווה ענקית. נכון, ערק בטעמים נשמע קונספט משונה, אבל כשמרגישים בבית אין מה לחשוש, נכון? אז טעמנו ערק אננס וערק תות, ונהנינו, והצצנו לשולחן הסמוך שם לגמו בהנאה ערק בטעם צ'ילי, אז זרמנו והזמנו גם. לגמנו מהשוט לאט-לאט, כמו שהדריכו אותנו, ופשוט התמוגגנו. גם עכשיו – כשאני נזכרת בחריפות האניסית הייחודית אני מתמוגגת.

בתפריט האלכוהול של "קסרול" תמצאו הפתעות נוספות כדוגמת בירות בוטיק של מבשלת כנען מירושלים, מבשלת dancing camel התל-אביבית, ומבשלת מלכה מקליל. כולן ייחודיות ושוות ביותר! עוד מתהדר התפריט בשלל מותגי וודקה (כמו גרייגוס ורוסקי פלטינום...), וויסקי, ליקרים, משקאות אניס ייחודיים (כמו בוכא בוקובזה, אוזו מטקסה, סמבוקה שחורה, ערק אלנמרוד, ואחרים), ועוד משקאות רבים ונפלאים – רק תאתגרו את הברמן!

לבריאות!
מאת: אודליה צדוק
בית טריפוליטאי
לא ברור מה יותר מלהיב בקסרול – האוכל הטריפוליטאי, התחושה של בית, או אינספור האפשרויות להתענג על ערק בטעמים ועל אלכוהול איכותי באמת. מה שבטוח זה שבקסרול נהנים. מאוד נהנים
אחד התענוגות הכי גדולים שלי הוא לפגוש פינות חמד ייחודיות, שכביכול לא קשורות לסביבה שלהן: למשל, גן מאיר השליו באמצע רחוב קינג ג'ורג' הסואן, או הקיוסקים של פעם שזכו לחידוש מרענן בלב השדרות התל-אביביות השונות. וכזאת הדיוק היא גם "קסרול" – בר-מסעדה טריפוליטאית אותנטית השוכנת ברחוב לילינבלום, בדיוק בקו תפר שבין מתחם העסקים לבין מתחם הבילויים, ומספקת לאנשי העסקים העסוקים תחושה של בית, ולבליינים אלכוהול מרתק, חום ואוכל של אמא.

הגעתי ל"קסרול" בערב חמישי קיצי, עם בטן מקרקרת שמשוועת לאוכל אמיתי, ועם שירה חברתי, שבהחלט הזדהתה עם הרעב שנפל עליי. התיישבנו ליד השולחן הראשון הפנוי, ומייד הוגשו לנו כיכר לחם לבן פרוס, סחוג, ממרח טריפוליטאי וחמוצים.
נרגענו.
הבנו שאנחנו בידיים טובות.
תחושת הביטחון והאווירה הביתית החמימה גרמו לי לוותר על התעמקות בתפריט ולבקש שפשוט יביאו לי את מנות הדגל, גולות הכותרת של המטבח הטריפוליטאי. למנה ראשונה זכיתי בקוקלה – קציצות סולת עם שומן כבש ושום ברוטב עלי מנגולד. הצבע הכהה של המנה עורר את סקרנותי, ונגיסה זריזה עוררה את כל בלוטות הטעם בפה שלי. הקציצה הייתה נימוחה ועזת טעמים, וכך גם תפוחי האדמה שהשתכשכו ברוטב העשיר. שומן הכבש תרם ארומה משכנעת והנה לכם מעדן מעולה, שיכול לשמש גם כמנה עיקרית במתכונת גדולה יותר. שירה בחרה במפרום – פרוסות תפוחי אדמה ממולאות בשר, בציפוי בלילה ומוגשות ברוטב אדום ארגמני. אם שירה, המרוקאית האותנטית שבחבורה, נהנתה מהמפרום, והיא נהנתה, מאוד מאוד נהנתה, המסקנה היא חד-משמעית: ל"קסרול" מגיע ציון לשבח.

לעיקריות קיבלתי "טבחה בלסלק" – תבשיל עלי מנגולד, בשר, תפוחי אדמה ושעועית. הרושם הראשוני: וואו, איזו מנה ענקית!
הרושם הבא שזכור לי: וואו, איך סיימתי אותה כל-כך מהר?!
התשובה פשוטה: ככה זה כשהבשר מצוין, התיבול מדויק, והשילוב עם הקוסקוס יוצר טעם גן-עדן.
שירה, שרצתה לחרוג מגבולות המטבח המרוקאי ולגוון, בחרה בקובה סלק. "קסרול" מציעה שתי אפשרויות לחובבי הקובה: על מצע אורז או קוסקוס, או כמרק. שירה התפננה על המרק, שהתגלה אף הוא כמנה גדולה במיוחד, וכשהודיעה "אני מפוצצת" מיהרתי להציע עזרה (איזו חברה טובה אני, אה?) – והבנתי על שום ומה למה היא הגדירה את המנה כ"תאווה לחיך".

קפה שחור מבושל בפינג'אן התאים בול לסיום הארוחה, אבל שירה ואני התפנקנו (רק בגלל שהשף של "קסרול" לחץ!) גם עם ספרה (עוגת סולת עם שקדים), עם עוגיות חלווה, ועם בקלאווה ביתית במילוי פיסטוקים, אגוזים, שקדים וקינמון. כל הקינוחים היו מתוקים במידה וטעימים להפליא, וברור למה השף כל-כך מתגאה בהם...

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על