מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


בעודנו מתענגים על ניגוב הצלחות של הראשונות בהמתנה לעיקרי הדברים, לא יכולנו שלא להתמסר כליל לאווירה של "בירמן". מרכז הביסטרו הייחודי הזה נע סביב מוזיקה חיה מידי ערב, בתוספת תערוכות משתנות של יוצרים צעירים מקומיים. ברקע נשמעו ביצועים חיים בצלילי הג'ז של פרנק סינטרה האגדי ונט קינג קול האלמותי ויצקו תוכן חדש לבילוי שלנו, כשבמקביל הבטחנו לעצמנו שבפעם הבאה ננצל אופציה נעימה לא פחות: רביצה על הבר המוארך עם כוסית וויסקי משובח וסאונד אדיר של אבות המזון המוזיקליים.

המנות העיקריות שהזמנו היו פלטת קבבונים אסתטית להפליא, שהורכבה מטחינה ביתית סמיכה ולבנה, שלל ירקות – וכמובן ערימת קבבונים קטנים ועסיסיים, בעלי מרקם של בשר טחון משובח. לאחר מספר נהימות הנאה של האשה העברתי לחיקה את הצלחת והחלטתי להתמקד בבחירתנו השנייה, נקניקיות עגל בחרדל דיז'ון משובח, לצד סלט כרוב אותנטי ופלחי תפוח אדמה צלויים ברוזמרין. כחובב נקניקיות איכות אני שמח לציין שאלו של "בירמן" היו מהטובות שטעמתי בחיי. המרקם הרך והצלייה המתוזמנת היטב שמרו על הטעם והצורה, והפכו את המנה הפשוטה לכאורה ליצירת מופת.

היינו שבעים, ומרוצים, אך אף על פי כן לא יכולנו לוותר על הקינוחים, במיוחד כשהמלצר הלבבי סיפר לנו שהשף מתמחה באגף הקונדיטוריה. האשה הודיעה לי שאסור להתווכח עם המלצתו של מלצר מנוסה ואדיב, ואני מייד הסכמתי, מה גם שמוס שוקולד הוא אהבה ישנה שלי. חמש דקות אחר-כך התלהבנו למראה שתי קעריות צחורות ובתוכן מוס שוקולד אוורירי. חמש שניות אחר-כך התמוגגנו מהמתיקות המדויקת, מהטעם העשיר של הברנדי, ומשבבי אגוזי מלך שפוזרו בנדיבות בתוך המוס. היה זה סיום מושלם לבילוי הראשון שלנו ב"בירמן". בילוי ראשון, ובהחלט לא אחרון, במקום קצת אחר, בפאזה מעט שונה, עם לוח זמנים שעצר בדיוק בתקופה מופלאה של צלילים נושנים וקסם.
מאת: יניב לאור
בירמן – מוזיקה, בירות, גברים ונשים
"בירמן" – ביסטרו מוזיקלי השוכן באחד מפיתוליו המכושפים של מדרחוב דורות ראשונים בבירה – מציע שפע של אווירה, אלכוהול, מזון מלבב, נוף אנושי חם ומלהיב, אמנות יפה ומנגינה שתתנגן לכם בלב.
מסעדה: בירמן
ברשותכם אתחיל באווירה: היה זה ערב אביבי בעיר הקודש, ואני והאשה בחרנו לשבת בחלקו החיצוני של הביסטרו. נהנינו מרוח רעננה, השקפנו על עוברי האורח ומיד התנתקנו מההמולה והלחץ. "בירמן" צבוע בצבעי שמנת וחום עדינים, המאוזנים על-ידי ריהוט עץ כהה ומרשים, וקירותיו מעוטרים ביצירות מקוריות של מיטב ציירי ישראל. הציורים המהפנטים נלקחו מהאוסף הפרטי של דן בירון, הבעלים של "בירמן" (ואושיה בוהמיינית-מיתולוגית בפני עצמה). בכניסה ממוקמים פסנתר שחור, צ'לו אימתני ושלל כלי נגינה בטעם של פעם, מימי טרום הדיסק והמחשב. כל אלו יחדיו עטפו אותנו בתחושת רומנטיקה פריזאית אותנטית, ואילו הבר העתיק והידידותי גרם לנו להרגיש כאילו אנחנו יושבים בו מאז ומתמיד, ושבעצם אנחנו חלק בלתי נפרד מהברנז'ה התרבותית-ירושלמית.

ראשית הזמנתי לנו משהו שינקה את הראש – בריזר תות סימפטי לאשה, כמו שהיא אוהבת, ו"אולד ספקלד הן", בירה חדשה במחוזותינו מסוג פייל-אייל אנגלי קלאסי, המיוצר מלתת שעורה בהירה. תענוג. האשה, שהגיעה ל"בירמן" לאחר יום מתיש, הניחה לעצמה לשקוע בתוך הנינוחות הנעימה, ואז פנתה לעיון בתפריט. ביקשתי ממנה להחליט גם עבורי, והיא בחרה בפלטת רוסטביף בתשלובת ירקות ואיולי דבש, ובכנפיים אסיאתיות ברוטב מתקתק. אחרי דקות ספורות נחתו על שולחננו היצירות הנ"ל ועימן, איך לא, הגיע גם תיאבון עז. הרוסטביף הוגש כגליליות בשר דקיקות וקרירות עשויות למחצה, כראוי למנה קלאסית זו, והפיץ סביבו ארומה של חסד. הצלילה אל תוך האיולי הסמיך בטעמי דבש מעושן ורוטב שום השלימה פתיח נפלא. ערימת הכנפיים נצבעה בגווני מוקה כהים, בזכות הרוטב הסמיך שבבסיסו טריאקי מופלא וסומסום וסויה להשלמת המליחות. קריספיות חיצונית לצד עסיסיות פנימית העניקו לכנפיים את אות המנה הראשונה הנבחרת מבחינתה של האשה, והבהירו לי שטוב עשיתי כשנתתי לה לבחור (וגם טוב מאד עשיתי כשבחרתי בה...)

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על