מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


כמנת ביניים בחרנו מרק בורשט, כדי בכל זאת לחוות קצת את התרבות האירופאית הייחודית למסעדה. המרק – שעשוי מסלק, בשר בקר, תפוחי אדמה ועוד כמה דברים טובים – מהווה דוגמא נהדרת למאכל אותנטי שתתקשו למצוא במסעדה התל-אביבית המצויה. מרק בעל מרקם נהדר. למנות העיקריות בחרנו בקוקטייל פירות-ים, ששחה ביין לבן, שום ושמנת והכיל שרימפס, קלמרי, מולים, סרטנים, נתחי תמנון וראשי דיונון. ריח הים הטרי עוד נותר במאכלים ששחו לנו במחבת, כאילו מחכים שנדוג אותם אחד אחד לצלחות שלנו. עוד הזמנו מנה שנקראת ז'רקוייה – קדרת צלי בשר בקר עם תפוחי אדמה ופטריות במעטפת של בצק (בשר איכותי שבושל לאורך שעות רבות).

המנה האחרונה שחלקנו הייתה מוס פקאן – שכבה של מוס שוקולד לבן, שוקולד חלב ואגוזי פקאן – מתוק, משכר ומענג. את המנה ליווינו בפינו נואר של יקבי גליל, שהיה נהדר. לסיכום אפשר לומר שמסעדת ב"אבא יאגה" מציעה לאורחיה חוויה קולינרית מהמעלה הראשונה: אוכל ברמה גבוהה, בר אלכוהול מאובזר במשקאות הכי טובים, אווירה מיוחדת ומזמינה, שם ותו איכות יוקרתי, אבל מחיריה אינם יקרים. או במלה אחת – נפלא!
מאת: גלעד אנגלברג
ברבאיאגה
ב"באבא יאגה" התל-אביבית אפשר לבלות באווירה מקסימה ואירופאית עם חצר חלומית, הופעות טובות, אוכל מצוין והרבה אלכוהול
"באבא יאגה" הוא שמה של מכשפה במיתולוגיה הסלאבית, ומסעדת "באבא יאגה" המכושפת יושבת במרכז העיר, סמוך לרחוב הירקון הסואן, והיא בדיוק המקום האידיאלי לבילוי הגון. למרות המיקום המרכזי והאסטרטגי, בלב ליבה של "העיר ללא הפסקה", האווירה במקום רומנטית וקסומה מאין כמוה. המסעדה מחולקת לשני חלקים עיקריים: החלל המרכזי, פרי עבודתו המרהיבה של מעצב הפנים טדי עמר, והשטח השני, והגדול יותר – חצר יפהפה, אשר בה ניתן לשבת תחת כיפת השמיים בטבורה של גינה ירוקה ועשירה.

התיישבנו בגינה, החלטה שהתקבלה בקלות בזכות הרכב הג'אז שהנעים את ביקורם של הסועדים במקום וניגן שם. כאן חשוב לציין כי בימי רביעי וחמישי מתקיימים ב"באבא יאגה" באופן קבוע ערבי ג'אז של הרכבים כמו אלה של אלון גרץ, ארנון פרידמן וטל בביצקי. גם בימי שישי מתקיימות במסעדה הופעות חיות, וכל שבועיים-שלושה נערכים במקום ערבי שנסון צרפתיים או גיטרה ספרדית. שווה לעקוב אחרי הפרסומים בנושא.

לאחר שהתיישבנו התחלנו מעיינות בתפריט המגוון, שמכיל עושר רעיונאי וקולינארי מפתיע. הבחירה נראתה לנו מעט מורכבת, ולכן החלטנו להיעזר באדיבותה של מריה, המלצרית הנהדרת והיפה שליוותה אותנו לאורך כל הערב. לצלילי הג'אז הנפלאים שהקיפו אותנו הצצנו גם בתפריט היינות העשיר לא פחות של המסעדה והכולל כ-60 יינות בוטיק ישראליים! בחרנו לפתוח את הערב ביין אדום – אני ביין בלנו מיקב מרום גליל, שמהווה שילוב של קברנה סוביניון, קברנה פרנקו ומרלו (צלול ומעניק) ואורלי לגמה יין מרלו של תבור (עשיר ומפנק). לצד היין הוגשה לנו פוקאצ'ה איטלקית שנאפית במקום, יחד עם לחם שיפון רוסי וחמאה תוצרת הבית עם שום-שמיר (פתיחה טובה אבל לא כדאי להתמלא לפני המנות הבאות). כמנת פתיחה בחרנו לנסות את מגש המתאבנים הידוע של המסעדה, שמכיל מתאבנים חמים: שתי קונכיות ממולאות בביף-סטרוגנוף (עשוי היטב), שרימפסים ברוטב "ריץ" – מחרדל דיז'ון (מהטובים שטעמתי בארץ), לביבות תפוח אדמה בתוספת שמנת (לאוהבי הפחמימות) וכבד אווז (שהיה רך ונימוח באופן יוצא דופן).

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על