מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


לשתות הזמנתי שליש שנדי (גולדסטאר מעורבב עם ספרייט), חני הזמינה יין אדום, קברנה סוביניון של גמלא. ברקע התנגנה מוזיקה קצבית שהכניסה אותנו לאווירה שמחה. אל המקום נכנסו לקוחות קבועים של אריק. אחד מהם אמר לי כך: "האוכל הכי טעים והכי במקום, זה אצל אריק". בחיי שהוא צדק. למנות עיקריות ביקשנו מורד ממש טעימה של קציצת דגים ברוטב פילפצ'ומה (רוטב טריפוליטאי שבסיסו פפריקה, שום, קימל ועוד). עוד הזמנו קציצת בקר עם רוטב עגבניות, רסק ובצל, שהוגשו לנו עם פירה בטעם ביתי, נקי וטוב בתוספת בצל מטוגן. טעמנו גם קובה מטוגן ממולא בשר טחון, בצל וצנובר, שמוגש עם טחינה ביתית של אריק, ומוסקה (בשר בקר מטוגן, בצל, ושקדים בתיבול טימין, מלח, פלפל ופטרוזיליה) אלוהית, שמוגשת גם היא עם טחינה.
עם המנות העיקריות הגישה לנו ורד, מבלי שביקשנו, סלט גזר מגורד בפומפייה עם חתיכות פלפל ירוק חריף, מלח ולימון. קר ומרענן. עוד זכינו לקבל סלט מרדומה (עגבניות, פלפלים, שום וגמבות, מהמטבח הטריפוליטאי). ורד ואריק פינקו אותנו כהוגן, ובכלל כשמתארחים אצל "אריקס" ישנה תחושה של שפע, של רצון ואהבה להאכיל באוכל ביתי, טרי וטעים שמתבשל כל הלילה על פתיליות. ממש אוכל עם קסם. אוכל עשיר בטעם שלא משאיר אותך אדיש. טעם שתרצה לחזור ולטעום (וכך אכן היה. חני ואני חזרנו באותו שבוע לארוחת שישי בצהריים, עת מוצעות במקום, בנוסף למנות הרגילות, מנות מתחלפות – טביחה בסילק, זנב עגל בבמיה וחמין).

"אריקס" פתוח בימים א'-ה' משעה 12:00 בצהריים ועד חצות, או עד הלקוח האחרון. המקום מציע תפריט עסקי בימים אלה, בין השעות 12:00-17:00, הכולל מנה ראשונה ממבחר המאזטים ומנה עיקרית עם שתי תוספות מתחלפות ב-38 ₪ בלבד. שווה!!! בימי שישי פתוח מ-12 בצהריים ועד קצת לפני כניסת השבת, עם תפריט מתחלף של צהרי שישי באווירה שמחה ותוססת. המקום מציע גםHappy Hour בין 16:00-20:00 – בירה+בירה וכל המאזטים בתפריט ב-10 ₪ בלבד. תיהנו!!
מאת: ענבל לוסקי
אריק תעשה לי טבחה בסילק
"אריקס" הוא מין פאב-מסעדה ייחודי ותל-אביבי המגיש ברוחב לב אוכל אותנטי ונהדר, שמבושל על פתיליות, ואווירה מפנקת ושמחה. מקום שיקפיץ לכם את מצב הרוח ויעשה לכם חשק לעוד
בפינת הרחובות מטלון וזבולון בדרום ת"א יש דלת ומעליה סוכך ירוק, שם שוכן מקום מיוחד, "אריקס" שמו – בין מסעדת פועלים לפאב, עם אוכל ביתי משובח שמתבשל כל הלילה על פתיליות. קציצות דגים בטעם שאין כמותו, מוסקה שכמותה עוד לא טעמתם (רוצו לטעום!), מוקפצים מיוחדים, חריימה, טבחה בסילק ועוד.

יום שלישי בערב, ממש אמצע השבוע, החניתי את האופניים מחוץ ל"אריקס" וחשבתי לעצמי שאני עוברת בנחלת בנימין לפחות פעמיים בשבוע ואיך זה שעד כה לא נכנסתי לאכול אצל אריק. אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. בעודי מחכה לחברתי שתבוא, פגשתי לקוחה קבועה של אריק שבדיוק יצאה להפסקת סיגריה. הלקוחה סיפרה לי שהיא מגיעה ל"אריקס" לפחות פעם בשבוע לשתות בירה על הבר ולאכול את המטעמים של אריק. "אין כמוהו", היא אמרה, והוסיפה: "צריך לטעום כדי להבין".

חני הגיעה ושתינו נכנסנו פנימה. ורד קיבלה את פנינו ומיד הגישה לנו תפריטים וצלוחית עם צנון בלימון ופטרוזיליה. התיישבנו לצד שולחן פינתי ימני, ליד קיר עליו תלויות מסודרות תמונות של ת"א הישנה שצילם הצלם רודי ויינשטיין. התמונות באווירת המקום. ת"א מהעבר. טעם של פעם.

חני ואני התרשמנו מתפריט העשיר במגוון מאכלי עדות שמעוררים תיאבון גדול. לראשונות הזמנו טעימות של המאזטים המוצעים בתפריט. איקרה (את האיקרה מכינים מביצי דגים בתוספת פירורי לחם, שמן, חומץ ובצל המעובדים לממרח חלק), חצילים בטחינה עם שמן זית ופטרוזיליה, סרדין יווני שמוגש מתובל בשמן זית, שום, פטרוזיליה ולימון, פלפלים קלויים בשמן זית ושום, דג מלוח מטיאס עם בצל ירוק, רוטב סלסה מעגבניות טריות מתובלות במלח ופלפל חריף. המאזטים הוגשו עם סלסלת לחם לבן של פעם פרוס דק. אי-אפשר היה לעצור אותנו. המאזטים היו טעימים וטריים והשאירו לנו טעם של עוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על