מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


לאחר מנוחה קלה, הגיעו שתי מנות עיקריות: האחת מוגדרת למעשה כמנה ראשונה, של אנטריקוט בטריאקי ופטריות, והשניה – סטייק פרגיות בשמן זית, כוסברה, צ'ילי ועגבניות שרי, שהיתה טעימה מאוד ויצירתית. בשלב זה, כמובן, לא יכולנו כבר, אביתר ואני להכניס כלום לפה, אך כמובן שהמשכנו לאכול... קינחנו בתה נענע ובקינוח יצירתי מעשה ידי השף: רביולי חלבה ברוטב שוקולד מריר, בתוספת גלידת ריבת חלב.

המקום נעים ומתאים לבילוי ממושך. המסעדה מחולקת לכמה אזורים (בעתיד, רומזים הבעלים, עמית ושי, יתווספו אזורים נוספים): אזור הכורסאות, ה"זולא" של המסעדה, המרפסת – השמורה לימות הקיץ בלבד, אזורי ישיבה רגילים והבר – ארוך ומרשים. מצאה חן בעיני גם העובדה, שהמטבח (הממוקם מול הבר) פתוח לקהל המסעדה. תמיד נחמד לראות, לדעתי, את הבשלנים בפעולה.

בין היינות, הבירות והמשקאות החריפים, מוצעים גם קוקטיילים מתוקים. אישית, אם רק לא הייתי צריכה לנהוג בסוף הערב (ניתן לראות שהמכשול הקטן הזה די הפריע לי...), הייתי הולכת על משקאות חזקים וחריפים, כליווי מושלם למאכלים אותם טעמנו. יחד עם זאת, התפריט כולל גם מנות ברטבים יחסית מתקתקים, כמו האנטריקוט בטריאקי, או סטייק חזה עוף ברוטב דבש, יין לבן ושום, או כבדי עוף עם דבש תמרים, אותם הייתי מלווה בשמחה ב"לונג איילנד" או "מידורי סאוור".

השף פורת מכנה את הטריטוריה שלו 'מטבח עולם', ואכן - הטעמים מגוונים מאוד, האווירה נעימה והתפאורה – ירושלמית אותנטית, כולל הכניסה והדרך היפה למקום עצמו. בר עם טחינה ועלי גפן? חדש לי, ומאוד מצא חן בעיני...


"אצ'ה"
רחוב יואל משה סלומון 9 (בחצר), ירושלים
טלפון: 02-6236603, 050-2605542
מאת: נעמה הלוי
ליקר, טחינה ועלי גפן: זולא באצ'ה
"אצ'ה" הוא בר-מסעדה ירושלמי המשלב השפעות שונות: זולא וקטורת הודית, מאכלים ממרוקו וכורדיסטן בנגיעות ים תיכון, נציגות למזרח רחוק, בשרים, בר עשיר – בליל אופייני כל כך לעיר הרב תרבותית מכולן. עם זאת, מדובר במקום ממוקד מאוד: אלכוהול טוב, אוכל מוקפד – ומה שביניהם
"אצ'ה" הוא בר-מסעדה ירושלמי המשלב בין תרבויות. ה'זולא' שבו נושאת אופי הודי (וזהו גם פירוש השם – "אצ'ה"), כך גם ריחות הקטורת באזור הכורסאות, ואילו המאכלים ברובם מזרחיים: כורדים ומרוקאים, בתוספת של מנות מגוונות בטעמי המזרח הרחוק יותר.

חשוך, כיאה לבר, "אצ'ה" משדר חמימות - ומנגד אופי צעיר ופוחז. הקירות ותפאורת המסעדה צבועים אדום וחום, ופה ושם אפשר לראות קירות עם האבן הירושלמית המפורסמת. אין מה לומר – הייחוד הירושלמי מורגש כאן מאוד.

הגענו, אביתר ואני, דרך סמטאות צרות יפהפיות בשכונת נחלת-שבעה, כשבבטננו כבר מקנן הרעב. פתחנו בכמה מנות קטנות, מהנות מאוד: סלט פלפלים מוחמצים, סלט סלק, טחינה עמוסה בכוסברה (מצוין!), עלי גפן, שהוגשו עם גרסת הפטרוזיליה של טחינת-הירק, ורצועות רוסטביף מגולגלות עם מעט חרדל. הרוסטביף היה מצוין – עסיסי ומוצלח, מוגש בטמפרטורה הנכונה. לצד כל אלה קיבלנו לחמניות חמימות וטריות, ופלפלים חריפים בתחמיץ. אהבתי את הרעיון.

הכל טעים מאוד, ומיד מורגש מה שאמר לנו מאוחר יותר, השף, דן פורת – המנות נעשות כולן לחלוטין במסעדה עצמה. יחד עם המנות הללו עשינו "לחיים" עם כוסית ליקר טוב, שיכול להיות מהנה מאוד גם כשהוא מוגש קפוא (העדפה אישית...).

מבחר המשקאות במקום מרשים מאוד. בתור הנהגת, לצערי נאלצתי להסתפק בלימונדה בהמשך הערב, בעוד אביתר לוגם בירת "סטלה" מהחבית להנאתו. בהמשך קיבלנו בליני: סיגרים גרוזיניים ממולאים בבשר טחון. הסיגרים היו טובים מאוד ולא שומניים (מה שבדרך כלל שובר אותי במאכלים מסוג זה).

מבט סביב גילה קהל אנשים מגוון: בין הסועדים ב"אצ'ה" זוגות שבאים לבילוי ערב רומנטי, קבוצות של צעירים ירושלמים וגם תיירים רבים וקבוצות מאורגנות במשך היום.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על